ΤΟΠΙΚΑ

Διδακτική επίσκεψη μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου

διδακτική-επίσκεψη-μαθητών-του-1ου-επα-15645

Την Τρίτη 8 Μαΐου μαθητές της Γ΄ Λυκείου του τομέα Πληροφορικής και ειδικότητας Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου επισκέφθηκαν το Κέντρο Νέων Τεχνολογιών του Δήμου Βόλου μετά από προσυνεννόηση με τον Αναπληρωτή προϊστάμενο του τμήματος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Διαφάνειας (Δ/νσης Προγραμματισμού Βιώσιμης Ανάπτυξης και Νέων Τεχνολογιών Δήμου Βόλου) κ. Ηλία Καλαντζή.

Οι μαθητές αρχικά ξεναγήθηκαν στο τεχνικό τμήμα και ενημερώθηκαν για τις εργασίες επισκευής και συντήρησης του υπολογιστικού εξοπλισμού από τον κ. Πολυχρόνη Στεφανίδη. Στο τεχνικό τμήμα τους έγινε και επίδειξη επιδιόρθωσης κάρτας γραφικών φορητού υπολογιστή (laptop) από τον κ. Μωραΐτη Βασίλειο.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν συνοδεία του κ. Μιχάλη Βαμβακά την αίθουσα του κεντρικού εξυπηρετητή (BladeServer), τον κεντρικό κόμβο της οπτικής ίνας και το δωμάτιο του σεισμογράφου όπου και ενημερώθηκαν για πληθώρα τεχνικών ζητημάτων.

Ακολούθως περιηγήθηκαν στο Κέντρο Ελέγχου Δικτύου Η/Υ και Εφαρμογών και ενημερώθηκαν για τις δικτυακές εφαρμογές των υπηρεσιών του Δήμου Βόλου (εντυπωσιακές σε πλήθος και ποιότητα) και για το ενσύρματο και ασύρματο δίκτυο Η/Υ του Δ. Βόλου.

Η επίσκεψη έκλεισε με αναμνηστικές φωτογραφίες στην αίθουσα συσκέψεων.

Οι μαθητές εξεπλάγησαν θετικά και πραγματικά εντυπωσιάστηκαν από τις δυνατότητες του Κέντρου Νέων Τεχνολογιών και την άριστη κατάρτιση των ανθρώπων της.

Οι μαθητές και ο συνοδός καθηγητής, ευχαριστούν τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Θεοδώρου Αθανάσιο, την Αναπληρώτρια Προϊστάμενη της Δ/νσης Προγραμματισμού Βιώσιμης Ανάπτυξης και Νέων Τεχνολογιών Τριανταφυλλίδου Τριανταφυλλιά, καθώς και όλο το προσωπικό του Κέντρου Νέων Τεχνολογιών του Δ. Βόλου για την πολύτιμη διδακτική εμπειρία που τους προσέφεραν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου