ΤΟΠΙΚΑ

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση για τη γιορτή της Μητέρας

σε-κλίμα-συγκίνησης-η-εκδήλωση-για-τη-γ-16508

Με επιτυχία, αλλά κυρίως συγκίνηση, αγάπη, ζεστή ατμόσφαιρα και όμορφα παιδικά χαμόγελα, πραγματοποιήθηκε χθες στο μεσημέρι στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας η εκδήλωση «Τιμούμε τη Μητέρα» που διοργανώθηκε απ΄ το «Σωματείο Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου», την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την «Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου», τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας- Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων, και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας- Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησαν για τη μητέρα και την γυναίκα, κυρίως σε σχέση με την γονιμότητα, ο κ. Γιασλακιώτης Βασίλειος, ιατρός, μαιευτήρας γυναικολόγος, που ανέπτυξε το θέμα «Το μεγαλείο της μητρότητας» και η κ. Γεωργία Παπαργύρη φιλόλογος στο 3ο Λύκειο Βόλου, η οποία αναφέρθηκε στους ρόλους της μητέρας στα διάφορα στάδια της ιστορίας και του κόσμου, μη αποφεύγοντας ωστόσο, να αναφερθεί και σε δικά της παραδείγματα, τονίζοντας συγκινημένη, ότι «το καλύτερο κόσμημα για την μητέρα είναι τα χαράκια των παιδιών της στο λαιμό της».

Χαιρετισμό επίσης απεύθυναν ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου Ηλίας Κουτσερής, ο οποίος τόνισε ότι «στους κόλπους της και ως ενεργά στοιχεία- μέλη της, η Ένωση, έχει πάμπολλες γυναίκες μητέρες, επιστήμονες, σκληρά εργαζόμενες, άνεργες, αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών, αγωνίστριες και πρόσωπα της προσφοράς και της καθημερινότητας. Γυναίκες, που δεν εξαντλούν το ρόλο τους στην ανατροφή, αλλά ξεπερνώντας πολλές φορές τα συμβατά όρια, δίνουν το παράδειγμα στα ίδια τους τα παιδιά… στέκονται δίπλα, όχι μόνο στο δικό τους παιδί, αλλά και στα παιδιά όλου του κόσμου. Στα παιδιά και των άλλων μανάδων, ακόμη και αυτών που έτυχε να βρεθούν στην χώρα μας, χωρίς τη δική τους μητέρα» όπως είπε.

Επίσης την εκδήλωση χαιρέτησαν η κ. Κερασία Μπαρτζιώκα, πρόεδρος Σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου» και η κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας.

Ακολούθησε το μουσικό μέρος στο οποίο καταχειροκροτήθηκαν οι μαθητές –μαθήτριες του 19ου Δ.Σ. Βόλου ενώ ακολούθησε η απόδοση τιμής σε μητέρες που έχουν άμεση σχέση με τον πολιτισμό και κατά κύριο λόγο την συγγραφή και την ποίηση.

Ειδικότερα τιμήθηκαν οι:

* Χρυσούλα Παπαευαγγέλου: Καθηγήτρια Ιταλικής σε Πανεπιστήμια και ποιήτρια. Για το ποιητικό της έργο βραβεύτηκε με το Α΄ Βραβείο από τον Όμιλο UNESCO.

*Έλενα Ψαραλίδου: Μητέρα δύο αγοριών. Εκτός από τη δικηγορία που ασκεί, δημιούργησε την ομάδα προφορικής ποίησης Volos Poetry Slam το 2010 με την οποία κάνουν θεματικές ποιητικές δράσεις

*Βεργετάκη Κατερίνα : Μητέρα δύο παιδιών, ασχολείται με την συγγραφή ποιημάτων από την παιδική της ηλικία, γράφει συστηματικά τα τελευταία 10 χρόνια, ενώ έχει εκδοθεί η πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο “Φυλαχτό”.

*Μαίρη Γαβαλά συγγραφέας- ποιήτρια- καθηγήτρια. Έχει δύο γιούς και δύο εγγόνια. Είναι Πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Βόλου. Έχει τιμηθεί από τη Γαλλική Δημοκρατία με το Παράσημο του Ιππότη του Τάγματος του Ακαδημαϊκου Φοίνικα.

*Μαρία Κουρή εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής. Κατάγεται απ την Καρδίτσα και ζει στον Βόλο. Έχει τρεις γιους. Σταμάτησε το λύκειο σε ηλικία 16 ετών, όταν αποφάσισε να κάνει οικογένεια και ολοκλήρωσε τις σπουδές σε μεγάλη ηλικία μαζί με το μεγάλο της γιο

*Αγγελική Θάνου: Εκπαιδευτικός και συγγραφέας .Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει πέντε βιβλία για παιδιά, τέσσερα για εκπαιδευτικούς και γονείς και ένα μυθιστόρημα για ενήλικες

*Έλενα Στανιού: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Είναι Διδάκτορας Παιδικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

* Σοφία Κανταράκη: Μητέρα με 4 παιδιά, πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας-Εθνολογίας του Δημοκρίτειου. Είναι υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Μαγνησίας. Έχει βραβευθεί από το Υπουργείο Παιδείας και το θεσμό Αριστεία και καινοτομία στην εκπαίδευση.

*Λεμονιά Μουλά :Είναι μητέρα και γιαγιά. Έχει λάβει μέρος σε δύο συλλογικές δουλειές, ενώ έχει εκδώσει και δικά της βιβλία.

*Λαμπράκη Ελένη Συγγραφέας γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Βόλο. Σπούδασε στο τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στο τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας του Πανεπιστημίου της Mons-Hainaut στο Βέλγιο, ως υπότροφος του ΙΚΥ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών).

*Γεωργαλούση Ιωάννα: Μητέρα τρίτεκνη και μέλος στο Σύλλογο των Τριτέκνων Μαγνησίας, προσφέροντας σημαντική βοήθεια με τις καλλιτεχνικές δημιουργίες

*Κυριακοπούλου Βέρα: Πολυτάλαντη γυναίκα και μητέρα, μουσικός στο 27ο Δ.Σ. Βόλου με πλούσια δράσηστα πολιτιστικά δρώμενα και με αμέριστη προσφορά σε δρώμενα των σχολικών κοινοτήτων και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου