ΤΟΠΙΚΑ

Στ. Κούλογλου: Τον Αύγουστο θα γίνουμε μία κανονική χώρα

στ-κούλογλου-τον-αύγουστο-θα-γίνουμε-μ-16518

Τη βεβαιότητα ότι η έξοδος από τα μνημόνια τον ερχόμενο Αύγουστο θα είναι κανονική εξέφρασε χθες από το Βόλο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου που παραβρέθηκε σε εκδήλωση που έγινε στο Μεταξουργείο, από το 4ο Λύκειο Βόλου.

«Τον Αύγουστο θα έχουμε μια καθαρή έξοδο. Ακόμη φυσικά υπάρχουν εκκρεμή ζητήματα, όπως είναι εάν θα συμμετέχει το ΔΝΤ και ακριβώς τις φόρμουλα θα βρεθεί για την ελάφρυνση του χρέους που αυτή τη στιγμή είναι πολύ βαρύ, αλλά νομίζω πως η οικονομία αρχίζει να αναθερμαίνεται και μετά τον Αύγουστο θα λυθούν τα χέρια στην κυβέρνηση για να προχωρήσει σε μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών που εξακολουθούν να υποφέρουν παρά τη σχετική αναθέρμανση της οικονομίας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του Κυβερνώντος κόμματος.

«Προς αυτή την κατεύθυνση όμως έχει συμβάλει σημαντικά και το γεγονός, όπως ανέφερε ο ίδιος, ότι «η εικόνα της χώρας διεθνώς έχει αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο τα τελευταία χρόνια. Αυτό φαίνεται και από τις δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων, όπως του Γιούνκερ και του Γκουρία».

Ο κ. Κούλογλου ερωτηθείς για τις εκλογές ανέφερε πως χωρίς αμφιβολία θα γίνουν το 2019 και επισήμανε ότι « τότε ο κόσμος θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα σ’ αυτούς που χρεοκόπησαν την χώρα και σ’ αυτούς που προσπαθούνε να τη βγάλουν από τη χρεοκοπία…».

Αναφερόμενος τέλος στην πολιτική σάτιρα και στο νέο του ντοκιμαντέρ «Πεθαίνοντας στο Γέλιο», τόνισε πως «αποδεικνύει καρέ-καρέ, πως το χιούμορ και η πολιτική σάτιρα μπορούν να αναδειχθούν σε πολύτιμες επιλογές στη φαρέτρα των επιχειρημάτων μας, απέναντι στα σημαντικότερα προβλήματα της εποχής μας. Από τη μάχη κατά της τρομοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου, μέχρι τον άκρατο καπιταλισμό».

Να σημειωθεί πως το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην πόλη του Βόλου με την παρουσία του ίδιου του σκηνοθέτη και ευρωβουλευτή που θα δώσει απαντήσεις στο κοινό και θα συνομιλήσει με εκλεκτούς καλεσμένους πάνω στο επίκαιρο θέμα της πολιτικής σάτιρας . Η εκδήλωση είναι ανοικτή σε όλους τους μαθητές και στο κοινό και τελεί υπό την αιγίδα της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου