ΤΟΠΙΚΑ

Μαρτυρίες ζωής από το σχολείο των φυλακών σε εκδήλωση στο «Κορδάτος»

μαρτυρίες-ζωής-από-το-σχολείο-των-φυλα-16614

Συγκλονιστικές ιστορίες παιδιών, μεταναστών και προσφύγων περιλαμβάνει η εκδήλωση που διοργανώνεται σήμερα Δευτέρα 14 Μαΐου 6.30 μμ στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από το Παράρτημα του 6ου Γυμνασίου Βόλου, που λειτουργεί μέσα στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων, σε συνεργασία με το 7ο Λύκειο Βόλου, τη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας και το σύλλογο συμπαράστασης κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος».

Η εκδήλωση περιλαμβάνει την παρουσίαση του βιβλίου «…για δες Ανθρωπος είμαι και εγώ….», το οποίο περιλαμβάνει ιστορίες παιδιών (μεταναστών και προσφύγων) και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω».

Η παρουσίαση θα ξεκινήσει στο πρώτο μέρος με ολιγόλεπτους χαιρετισμούς, παρεμβάσεις της Συντονίστριας Μαγνησίας Στέλλας Δημητρακοπούλου, της Διευθύντριας του Παραρτήματος Αναστασίας Χατζηπλή, καθώς και της υποδιευθύντριας του 7ου Λυκείου Βόλου Παρασκευής Ποζιοπούλου. Στη συνέχεια η επίκουρη καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπστημίου Θεσσαλίας, Ελένη Γκανά, θα μιλήσει διεξοδικά για το βιβλίο.

Στο δεύτερο μέρος τη σκυτάλη παίρνουν οι πρωταγωνιστές του βιβλίου. Την αφήγηση ανέλαβαν οι μαθήτριες: Ερικα Τσιουκαντάνα και Αναστασία Ντούλα, τη μουσική-τραγούδι οι: Μαρία Μπέκα, Δέσποινα Φραγκούλη, Βαρβάρα Χουσιάφη, Ιωάννα Χριστογιαννούλα, Μαρίνος Τριαντάφυλλος, Αγαθή Βλάχου, Κυριάκη Μελία και Βάσια Ζαλώνη και τη χορογραφία, εμπνευσμένη από μια ιστορία του βιβλίου, οι: Δημήτρης Μπιλιούρης, Σοφία Αλιάτη, Σοφία Σωτηρίου, Ηλέκτρα Παπαευαγγέλου, Αναστασία Γρηγοριάδου – Μπάστα, Ελευθερία Χατζηκουμπή και Σοφία Μπουτίνα. Οι φωνές που ακούγονται στο κόμικ είναι των: Σοφίας Κορέτσι, Μαρίας Κουρελά, Μανώλη Μεγαγιάννη, Απόστολου Μπορλώτου, Γεώργιου Μπορτσέλη και Διαμαντή Πανταζή. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά οι Γιώργος και Αΐντα Πάγκαλου με τραγούδια της ξενιτιάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου