ΤΟΠΙΚΑ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε εκδήλωση για το «Ζαγορίν»

ο-πρόεδρος-της-δημοκρατίας-σε-εκδήλωσ-17860

Η ιστορία ενός αιώνα και οι πρωτοποριακές πρακτικές που οδήγησαν στην κορυφή τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς παρουσιάζονται παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, στην εκδήλωση που προγραμματίζεται την Τετάρτη 30 Μαΐου στο ξενοδοχείο Divani Caravel Hotel, της Αθήνας, στην αίθουσα ΗΟRIZON, με ώρα έναρξης στις 18:30.

Ο Συνεταιρισμός που είναι ευρύτερα γνωστός από το εμπορικό σήμα «ZAGORIN», παρουσιάζει το δίτομο έργο 1.126 σελίδων με τίτλο «Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου 1916 – 2016 – Ενας αιώνας συνεταιριστικής παράδοσης και αγώνα, η ιστορία, οι συνεταιριστικές αξίες και ο πολιτισμός της αγροτικής παραγωγής», στην πρωτεύουσα. Την παρουσίαση της δίτομης έκδοσης που υπογράφουν οι Αλέξανδρος Καπανιάρης, μεταδιδακτορικός ερευνητής του Δ.Π.Θ. και Διονύσιος Βαλασσάς, Γενικός Διευθυντής του Συνεταιρισμού επί τρεις συναπτές δεκαετίες, θα ακολουθήσει η προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ «Με τα τσαπιά και με τα θκέλια», σκηνοθεσίας Γιώργου Λάγδαρη.

Η συνολική πορεία της Οργάνωσης, οι δυσκολίες, τα πρόσωπα, η εξελίξεις τοπικά και εθνικά συμπεριλαμβάνονται στην έκδοση και στο ντοκιμαντέρ.

Η έκδοση και η ταινία έχουν ενταχθεί στον συνολικό επιστημονικό σχεδιασμό δράσεων και εκδηλώσεων που εκπονήθηκε με αφορμή τα 100 χρόνια διαρκούς λειτουργίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, που συμπληρώθηκαν ακριβώς στις 27 Οκτωβρίου 2016.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου