ΤΟΠΙΚΑ

Διάκριση από τη Μητρόπολη στον κορυφαίο πρωτοψάλτη Μιχάλη Μελέτη

διάκριση-από-τη-μητρόπολη-στον-κορυφα-18017

Εκδήλωση τιμής πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο 12 Μαΐου, στις 7μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο (Κ. Καρτάλη Ανθ. Γαζή), με πρωτοβουλία της Μητρόπολης Δημητριάδος, στη μνήμη του πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου και καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής, Μιχάλη Μελέτη, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατό του.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα αποδώσει βυζαντινούς ύμνους η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη και καθηγητή κ. Ιωάννου Σχώρη και η Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών, υπό τη διεύθυνση του άρχοντος μουσικοδιδασκάλου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, της Κυριαζή Νικολέρη.

Στη συνέχεια, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα απονείμει στον εκλιπόντα την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής Εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό και Δίπλωμα.

Τιμητικές πλακέτες θα απονείμουν, επίσης, η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης».

Το ετήσιο Μνημόσυνο του αειμνήστου πρωτοψάλτη θα τελεστεί αύριο Κυριακή 13 Μαΐου, στον Ιερό Ναό Αγίου Μοδέστου Μελισσατίκων, ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη Δημητριάδος, υπογραμμίζεται ότι ο «μεγάλος δάσκαλος και πρωτοψάλτης, με το ανυπέρβλητο ιεροψαλτικό του ήθος, κόσμησε την Τοπική Εκκλησία επί τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες, αφήνοντας έργο καθολικώς αναγνωρισμένο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου