ΤΟΠΙΚΑ

Διάλογος του Υφ. Παιδείας με τους μαθητές του Βόλου

διάλογος-του-υφ-παιδείας-με-τους-μαθητ-19492

Στην αίθουσα εκδηλώσεων των 2ου ΓΕΛ- 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, ο υφυπουργός Παιδείας, Δημ. Μπαξεβανάκης, κλήθηκε να απαντήσει στις αγωνίες και τις ερωτήσεις μαθητών των σχολείων.

«Κύριε υφυπουργέ εμείς οι μαθητές της α’ τάξης των λυκείων αγωνιούμε τι θα γίνει με τις πανελλαδικές. Μιλάτε για κατάργηση, φοβόμαστε όμως μήπως αυξηθούν τα μαθήματα στα οποία πρέπει να δώσουμε βάρος και μαζί τα μαθήματα στα φροντιστήρια για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε», είπε ο μαθητής της α’ τάξης του 2ου Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας, Πασχάλης Διαμαντάκης.

Η Ευγενία, μαθήτρια του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου, αναφέρθηκε στο πρόβλημα των βιβλίων. «Παίρνουμε σημειώσεις από τους καθηγητές μας. Τι θα γίνει με τα βιβλία στο ειδικό επαγγελματικό γυμνάσιο και λύκειο κύριε υπουργέ;», ρώτησε.

Από την πλευρά τους μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, παρέδωσαν στον κ. Μπαξεβανάκη υπόμνημα για την καθυστέρηση της παραλαβής των βιβλίων ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ αλλά και για τις αλλαγές στη διδακτέα ύλη που προκαλεί αναστάτωση.

Απαντώντας στις αγωνίες των μαθητών για το θέμα των πανελλαδικών ο κ. Μπαξεβανάκης υποστήριξε ότι συζητείται η μείωση των μαθημάτων που θα διδάσκονται σε περισσότερες ώρες. «Αυτό ίσως να μειώσει και τις ανάγκες για εξωσχολική βοήθεια, είναι όμως θέμα πολιτικής απόφασης», είπε.

Ο ίδιος αναγνώρισε το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με τα βιβλία ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και τόνισε ότι φέτος στόχος είναι να γίνουν μέσα στον Μάιο οι ηλεκτρονικές δηλώσεις προτίμησης μαθητών για τη φοίτησή τους στα ΕΠΑΛ προκειμένου να είναι γνωστός ο αριθμός των μαθητών έως και τον Ιούλιο και από τον Σεπτέμβριο, τα βιβλία να βρίσκονται όλα στα χέρια των μαθητών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου