ΤΟΠΙΚΑ

Αιμοδοσία αλληλεγγύης

αιμοδοσία-αλληλεγγύης-20503

Κοινό μήνυμα αλληλεγγύης έστειλαν ο τοπικός Οδοντιατρικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, μέσω της εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε προχθές, έξω από το προαύλιο του Αγίου Νικολάου, με στόχο την κάλυψη των αναγκών των πασχόντων από μεσογειακή αναιμία.

Η δράση συνεργασίας πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της προέδρου του Οδοντιατρικού Συλλόγου, Τίνας Κλάρα και εντάχθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, που διοργανώνονται με αφορμή την παγκόσμια μέρα θαλασσαιμίας, με την αρωγή της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης και υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Προηγουμένως ο Οδοντιατρικός Σύλλογος τίμησε τον προστάτη του, Αγιο Αντύπα, με την αρτοκλασία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου και στην συνέχεια τα μέλη του συλλόγου συμμετείχαν ως εθελοντές αιμοδότες στο κάλεσμα αλληλεγγύης του συλλόγου πασχόντων από μεσογειακή αναιμία.

Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κ. Κλάρα επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα συνεχιστεί, ενώ τόνισε, παράλληλα, ότι είναι σημαντικό να στηρίζονται οι προσπάθειες που αποσκοπούν στην συγκέντρωση αίματος και την κάλυψη των αναγκών δεκάδων συνανθρώπων μας.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, Δέσποινα Λουκάκη, τόνισε από την πλευρά της ότι το αίμα είναι πολύτιμο για πολλούς ανθρώπους, ενώ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει την ανάγκη συστράτευσης νέων εθελοντών αιμοδοτών, προκειμένου να εμπλουτιστεί με νέο αίμα και νέες προοπτικές η προσπάθεια.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου