ΤΟΠΙΚΑ

Αφιέρωμα στο Ορφανοτροφείο

αφιέρωμα-στο-ορφανοτροφείο-20702

Εκδήλωση με θέμα «Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα «Ορφανοτροφείο Βόλου» μέσα από το έργο και προσφορά της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Βόλου, της Εκκλησίας και Εκπαιδευτικών φορέων» διοργανώνει την προσεχή Δευτέρα στις 14 Μαΐου στις 19.00 ο Δημοτικός Οργανισμός Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. του Δήμου Βόλου, το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα «Ορφανο-τροφείο Βόλου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, στην αίθουσα τελετών του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Ορφανοτροφείο Βόλου (είσοδος από την οδό Αδμήτου).

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το σημαντικό ερευνητικό έργο , προϊόν συστηματικής επιστημονικής έρευνας γύρω από την εκατονταετή και πλέον παρουσία στην πόλη του Βόλου του Ιδρύματος Ορφανοτροφείο Βόλου. Μέσα από τις εισηγήσεις των καταξιωμένων Βολιωτών επιστημόνων Δημήτρη Παντελοδήμου, Ομότιμου Καθηγητή Ε.Κ.Π.Α., π. Κωνσταντίνο Κωστίμπα, Προϊστάμενου Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Βόλου και Πασχάλη Δήμου, Διευθυντή 30ού Δημ. Σχ. Βόλου θα αναδειχθούν οι πτυχές του πολυδιάστατου έργου και προσφοράς της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Βόλου στην ίδρυση, στήριξη και στη μελλοντική προοπτική του Ιδρύματος Ορφανοτροφείο Βόλου.

Σε αυτή τη διαδρομή θα παρουσιαστούν εκτενή στοιχεία για τη σχέση του Ιδρύματος τόσο με την τοπική Εκκλησία όσο και με εκπαιδευτικούς φορείς είτε στα πλαίσια εφαρμογής εκπαιδευτικών δράσεων είτε ανάληψης καινοτόμων εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών.

Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσει συζήτηση. Την αφίσα και την πρόσκληση φιλοτέχνησε ο γνωστός βολιώτης δημιουργός κ. Ιωάννης Κονταξής .

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου