ΤΟΠΙΚΑ

Τα βέλη του Βόλου: Γνωριμία με τον «Άλλο» Βόλο μέσα από ένα κυνήγι θησαυρού

τα-βέλη-του-βόλου-γνωριμία-με-τον-άλλο-20804

Οι περισσότεροι μαθητές των σχολείων της Μαγνησίας γνωρίζουν και μάλλον έχουν επισκεφτεί τον Άνω Βόλο, όμως πόσοι από αυτούς ξέρουν τον «Άλλο» Βόλο; Τον Βόλο των μεταναστών και των προσφύγων, των ατόμων με αναπηρία, των αστέγων, τον Βόλο των μειονοτήτων; Ο «Άλλος» Βόλος δεν είναι ορατός από τις πολυθρόνες των καταστημάτων της προκυμαίας ούτε τον προσεγγίζει η συχνή λεωφορειακή γραμμή νούμερο τέσσερα. Όμως ο «Άλλος» Βόλος είναι εδώ, δίπλα μας, συμμετέχει στη ζωή της πόλης, αναζητά τρόπους επικοινωνίας, διεκδικεί, αγωνιά και αγωνίζεται.

“Τα βέλη του Βόλου” είναι ένα διαδραστικό παιχνίδι θησαυρού με σκοπό τη γνωριμία μαθητών Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού με πολιτισμικές και άλλες μειονότητες που ζουν στον Βόλο. Οργανώθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «Σχεδιασμός, οργάνωση και αξιολόγηση διαπολιτισμικών δράσεων» (διδάσκων Κώστας Μάγος) του 8ου εξαμήνου του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17/5/2018, 09.00 – 13.00 στον χώρο του Μουσείου Τσαλαπάτα με εμψυχωτές τις φοιτήτριες και τους φοιτητές που έχουν επιλέξει το παραπάνω μάθημα. Υπεύθυνος: Επίκουρος Καθηγητής Κ. Μάγος.

Τα ενδιαφερόμενα σχολεία θα πρέπει να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους ώστε να τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στο email: [email protected] , κ. Μαρία Αδαμάκου, Γραφείο Πρύτανη, Τηλ.2421074502.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου