ΤΟΠΙΚΑ

Εμπρηστική επίθεση στη ΔΟΥ Ν. Ιωνίας

εμπρηστική-επίθεση-στη-δου-ν-ιωνίας-22691

Στόχος εμπρηστικής επίθεσης με μπιτόνια βενζίνης και δυναμίτη(!) έγινε χθες τα ξημερώματα η ΔΟΥ Ν. Ιωνίας. Από την ισχυρή έκρηξη που προκλήθηκε στην είσοδο του ισόγειου κτιρίου όπου στεγάζεται η εφορία, απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, σηκώθηκε στο πόδι όλη η γειτονιά.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις τέσσερις χθες τα ξημερώματα. Το βράδυ την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε μέσω γνωστής ιστοσελίδας του αντιεξουασιαστικού χώρου το «Συγκρουσιακό Αναρχικό Μέτωπο Βόλου».

Μόλις σημειώθηκε η ισχυρή έκρηξη χτύπησε ο συναγερμός. Επί τόπου έσπευσε η ασφάλεια και η προϊσταμένη της εφορίας Ν. Ιωνίας. Από την έκρηξη και τη θερμότητα που αναπτύχθηκε ράγισαν κάποια από τα τζάμια του κτιρίου, δεν αναφέρθηκαν όμως άλλες ζημιές. Η πυροσβεστική δεν κλήθηκε καθώς η φωτιά έσβησε αμέσως πριν επεκταθεί. Υπολείμματα πλαστικού βρήκαν αστυνομικοί έξω από την είσοδο του κτιρίου.

Η επίθεση έγινε μπροστά από την εξωτερική πόρτα στην είσοδο από την πλευρά που «βλέπει» στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου. Ακριβώς από πίσω είναι οι εργατικές πολυκατοικίες και μπροστά από το κτίριο που στεγάζεται η εφορία υπάρχουν κάποια εγκαταλελειμμένα οικόπεδα.

Παρά την άμεση κινητοποίηση δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του δράστη ή των δραστών της επίθεσης.

Η έκρηξη προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στη γειτονιά, που σηκώθηκε στο πόδι, κανείς όμως δεν πρόλαβε να δει κάποια ύποπτη κίνηση.

Η αστυνομία αναζητά στοιχεία και ύποπτες κινήσεις μέσα από κάμερες σε αναζήτηση του δράστη ή των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης.

Πάντως χθες το πρωί, η εφορία λειτούργησε κανονικά για τους συναλλασσόμενους πολίτες.

Ανάληψη ευθύνης

Στην ανακοίνωση για την ανάληψη της επίθεσης από το «Συγκρουσιακό Αναρχικό Μέτωπο Βόλου» αναφέρονται τα εξής: «Τα ξημερώματα της Τρίτης 8 Μάη τοποθετήσαμε μπιτόνια βενζίνης μαζί με δυναμίτη στην είσοδο της εφορίας Ν. Ιωνίας Βόλου.
Αφιερώνουμε αυτή την επίθεση στους νεκρούς της τάξης μας, που πέθαναν μέσα στα εργοστάσια-κάτεργα του καπιταλισμού για να πλουτίσουν τα αφεντικά αυτού του κόσμου και σε όλους τους εξεγερμένους αντιστεκόμενους που όρθωσαν τα στήθη τους απέναντι στην κρατική καταστολή για έναν κόσμο κοινοκτημοσύνης, αλληλεγγύης και ελευθερίας. Ζήτω η αναρχία. Προετοιμάζοντας την κοινωνική επανάσταση».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου