ΤΟΠΙΚΑ

Τρία νέα τμήματα στην ΟΕΒΕΜ

τρία-νέα-τμήματα-στην-οεβεμ-23494

Τρεις νέες υπηρεσίες θα παρέχει στον επαγγελματοβιοτέχνη η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ).

Σε συνέντευξη Τύπου χθες, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Τρύφων Πλαστάρας, είπε ότι στην ΟΕΒΕΜ θα λειτουργήσουν δωρεάν τρία καινούργια τμήματα για συμβουλές προς τα μέλη της Ομοσπονδίας: το νομικό Τμήμα, το Τμήμα Επαγγελματικών Δανείων και το Τμήμα Ασφαλιστικών θεμάτων.

Σε μία χρονική στιγμή που οι επαγγελματοβιοτέχνες διέρχονται μία πολύ δύσκολη περίοδο, με το 50-60% αυτών -σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα της ΟΕΒΕΜ- να έχουν συσσωρευμένες οφειλές προς Τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία, τα μέλη της ΟΕΒΕΜ θα μπορούν να έχουν δωρεάν συμβούλους και να ξεπερνούν ανώδυνα τα θέματα που τους απασχολούν.

«Πιστεύουμε απόλυτα σε αυτούς τους τρεις νέους άξονες-πυλώνες μας, οι οποίοι θα παρέχουν πολύτιμη βοήθεια στους επαγγελματοβιοτέχνες», είπε ο κ. Πλαστάρας.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η ΟΕΒΕΜ θα συνεχίσει να διεξάγει έρευνες για την πορεία της επιχειρηματικότητας, και τόνισε ότι στο τέλος του Μάη θα υπάρξουν τα αποτελέσματα από την καινούργια έρευνα που θα κάνει η Ομοσπονδία.

«Ήδη έχουν διανεμηθεί τα ερωτηματολόγια. Η νέα έρευνά μας θα αφορά στην απασχόληση, στις υποχρεώσεις προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, στον τζίρο, στην ανεργία, στον τρόπο καταβολής του κοινωνικού μερίσματος, στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Μαγνησίας και στη συμβολή του λιμανιού και του αεροδρομίου για την ανάπτυξη της περιοχής», είπε ο ίδιος.

Ο κ. Πλαστάρας επεσήμανε ότι οι επαγγελματοβιοτέχνες περνούν δύσκολες μέρες και γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρχει σαφής εικόνα της πορείας των επιχειρήσεων με τεκμηριωμένα στοιχεία.
Προς επίρρωση επικαλέστηκε έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ, η οποία δείχνει ότι το 50% των νοικοκυριών στηρίζεται στις συντάξεις ηλικιωμένων.

Ζήτησε λοιπόν η αξιοποίηση του χώρου της πρώην Βαμβακουργίας για τις ανάγκες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που ανακοίνωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, να δώσει δουλειά σε τοπικές επιχειρήσεις.

«Απευθύνουμε έκκληση εάν μπορεί να υπάρξει μία στροφή προς την τοπική οικονομία. Η αξιοποίηση του χώρου μπορεί να δώσει δουλειά σε πολλές τοπικές επιχειρήσεις», επισήμανε χαρακτηριστικά και να αναφέρθηκε στην κατάσταση που βιώνουν οι επαγγελματοβιοτέχνες.

Ερωτηθείς σχετικώς με τις σχέσεις της ΟΕΒΕΜ και του Επιμελητηρίου, ο κ. Πλαστάρας είπε ότι «είναι σε διαφορετική κατεύθυνση όσον αφορά στο πολιτικό κομμάτι. Είμαστε υποχρεωμένοι να παρουσιάζουμε τις θέσεις της Ομοσπονδίας», είπε.

Ο ίδιος έκανε και την αυτοκριτική του και είπε ότι ήταν λάθος που μπήκε σε προσωπική αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλη Μπασδάνη.

Από κει και πέρα, αναφέρθηκε στην πρόταση της ΟΕΒΕΜ και του Εμπορικού Συλλόγου να στεγαστούν στην πτέρυγα Μπρισίμη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, και τόνισε ότι «περιμένουμε απάντηση».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου