ΛΑΡΙΣΑ

Κάλεσμα συμμετοχής στην Πανθεσσαλική Πορεία Ειρήνης

κάλεσμα-συμμετοχής-στην-πανθεσσαλικ-23547

Οι Γραμματεία Μαγνησίας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) απευθύνει μαζικό κάλεσμα συμμετοχής προς τους φορείς, τα σωματεία, τη νεολαία, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς του Βόλου για συμμετοχή στην πανθεσσαλική μέρα αντιιμπεριαλιστικής δράσης, την Κυριακή 13 Μάη 2018.

Η συγκέντρωση – πορεία που συνδιοργανώνετε με τις επιτροπές ειρήνης Λάρισας -Τρικάλων και Καρδίτσας θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από την πλατεία Α.Τ.Α. της Λάρισας και θα τερματίσει στην 1η Στρατιά, όπου και θα επιδοθεί ψήφισμα στο αρχηγείο Α.Τ.Α.».

Αναχώρηση λεωφορείων την Κυριακή 13 Μαΐου, ώρα 9:30 π.μ. από το Δημαρχείο Βόλου.

Σε ανακοίνωση -κάλεσμα για την κινητοποίηση αναφέρονται τα εξής:

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ μας μπλέκει όλο και πιο πολύ στον καυγά των μονοπωλίων για το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους. Έχει τεράστιες ευθύνες, αποδείχτηκε το μεγαλύτερο πλυντήριο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού! Όχι μόνο διατηρεί και αναβαθμίζει τη βάση της Σούδας, αλλά μέσα σε δύο χρόνια γέμισε την Ελλάδα αμερικάνικες νατοϊκές βάσεις, στην Αλεξανδρούπολη, στον Άραξο, την Ανδραβίδα, το Άκτιο, στη Σύρο και στη Λάρισα όπου σταθμεύουν στην 110 Π.Μ τα κατασκοπευτικά Ντρόουνς των ΗΠΑ!

Δεν θα διστάσουν να μπλέξουν το λαό μας σε πολεμικούς σχεδιασμούς για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Απαιτείται επαγρύπνηση από τον λαό. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς.

Όλη η ανατολική Μεσόγειος έγινε πεδίο πολεμικών ετοιμασιών, απόρροια των εξορύξεων πετρελαίου, φυσικού αερίου από μονοπωλιακούς ομίλους. Το κράτος-δολοφόνος, το Ισραήλ, συνεχίζει την σφαγή αμάχων στην Παλαιστίνη. Η Τουρκία μπήκε στο Αφριν και απειλεί στο Αιγαίο, ενώ η ελληνική κυβέρνηση καθησυχάζει τον λαό.

Είναι επικίνδυνη κοροϊδία ότι η Ελλάδα μέσα σε αυτό τον «κυκλώνα» θα είναι «απάνεμο λιμάνι σταθερότητας κι ασφάλειας». Η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, την Ε.Ε και στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, δημιουργεί διαρκώς νέους κινδύνους για τον λαό μας. Οι μόνοι ωφελημένοι είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Τούτες τις ώρες κανείς να μην εφησυχάζει. Ο πόλεμος είναι στη γειτονιά μας. Όλοι στο δρόμο να βροντοφωνάξουμε:

  • Όχι στην ελληνική υποστήριξη στις δολοφονικές επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών ενάντια στο λαό της Συρίας και αλλού.
  • Να κλείσουν ΤΩΡΑ η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις και στρατηγεία.
  • Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.
  • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις – Επιστροφή όλων των στρατιωτικών από τις ευρωΝΑΤΟικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Όχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανείς κάτω από 751 βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα προστασίας υγείας & ασφάλειας στους τόπους δουλειάς.
  • Αποδέσμευση από ΕΕ – ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου