ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου γνώρισαν τον πολιτισμό της Κέρκυρας

μαθητές-του-1ου-γυμνασίου-βόλου-γνώρισ-23839

Την περασμένη εβδομάδα 35 μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου μαζί με το Διευθυντή του Σχολείου, Ιωάννη Καραφέρη και τους συνοδούς καθηγητές τους ταξίδεψαν στην Κέρκυρα. Το ταξίδι έγινε στο πλαίσιο δύο πολιτιστικών προγραμμάτων που εκπονούνται στο σχολείο με θέματα: «Γλώσσες και Γλώσσα» και «Η Ελληνική Γλώσσα Αλλού!!» από τις καθηγήτριες Μπαϊράμη Φωτεινή, Σακελλαρίδου Θάλεια, Σαρηλίδου Λώρα, Βροντινού Ελένη, Κινδαλή Αθανασία και Χρηστίδη Ελένη. Ο σκοπός του ταξιδιού ήταν να επισκεφτούω το 4ο Γυμνάσιο της Κέρκυρας και να γνωρίσουν οι μαθητές το Επτανησιακό ιδίωμα.

Επισκέφτηκαν το 4ο Γυμνάσιο Κέρκυρας, όπου η Διευθύντρια του Σχολείου, οι συνάδελφοί καθηγητές και οι μαθητές του σχολείου τους επιφύλαξαν μια θερμότατη υποδοχή. Η Διευθύντρια μίλησε στους μαθητές για την ιστορία της Κέρκυρας και το Επτανησιακό Ιδίωμα, που και σήμερα ακούγεται στο νησί, ενώ οι μαθητές γνώρισαν καινούργιους φίλους στην Κέρκυρα και αντάλλαξαν τις ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις. Είδαν ένα πολύ όμορφο σχολείο, πολύ καθαρό, με όμορφες, φωτεινές και δροσερές αίθουσες και ένα μεγάλο προαύλιο. Χαρήκαν την επικοινωνία με τους καθηγητές του Σχολείου και διαπίστωσαν την κοινή τους επιθυμία να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία και στο μέλλον.

Επιπλέον γνώρισαν και έμαθαν πολλά για την πόλη της Κέρκυρας με τα καντούνια και την μοναδική της αρχιτεκτονική. Επισκεφτήκαν το μουσείο της παλαιότερης Φιλαρμονικής της Ελλάδας, στο οποίο εκτίθεται και το πιάνο με το οποίο ο Νικόλαος Μάντζαρος συνέθεσε τον εθνικό μας ύμνο και στο οποίο είχαν μια εξαιρετική ξενάγηση από την κυρία Παρίδη. Επισκεφτήκαν το σπίτι όπου έζησε και πέθανε ο Εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός, το Βυζαντινό Μουσείο της Παναγίας της Αντιβουνιώτισσας και το μουσείο της Παλαιόπολης (Μον Ρεπό), όπου με τη βοήθεια της αρχαιολόγου κα Νάκου (από την εφορία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας) έμαθαν πολλά για την τέχνη και την αρχιτεκτονική της Κέρκυρας από τα παλαιότερα χρόνια έως σήμερα. Επισκεφτήκαν το Αχίλλειο και το Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, στο οποίο περιηγηθήκαν στο εξαιρετικό Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, καθώς και το παλιό Ενετικό φρούριο της Κέρκυρας. Χαρήκαν τις βόλτες τους στη Σπιανάδα, στο Λιστόν και στα καντούνια και οι μαθητές διασκέδασαν και χάρηκαν κι αυτοί το ταξίδι μας.

Οπως επισημαίνεται από τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου που συμμετείχαν στην εκδρομή “Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι για την ευκαιρία που μας δόθηκε να υλοποιήσουμε με επιτυχία μια πολύ σημαντική δραστηριότητα του Σχολείου μας και ελπίζουμε να συνεχίσουμε και την επόμενη χρονιά στα ίδια βήματα!”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου