ΤΟΠΙΚΑ

Λύση στο θέμα της καθαριότητας ζήτησαν από την Εφη Αχτσιόγλου υπάλληλοι του ΕΦΚΑ

λύση-στο-θέμα-της-καθαριότητας-ζήτησα-24929

Αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών από αντιπροσωπεία εργαζομένων στον ΕΦΚΑ Βόλου έγινε την περασμένη Παρασκευή η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου.

Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η πολιτική εκδήλωση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπροσωπεία με υπαλλήλους με επικεφαλής το Γιάννη Χατζηγιάννη, ενημέρωσε την υπουργό για την άθλια κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι διοικητικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ εξαιτίας της έλλειψης καθαριότητας από τις αρχές του χρόνου.

«Το πρόβλημα είναι σοβαρό. Η στάση της διοίκησης είναι αδιανόητη. Δεν είναι δυνατόν να φέρνουμε καθαριστικά από το σπίτι και να κλειδώνουμε τους χώρους υγιεινής προκειμένου να μην προκύψουν προβλήματα με τη δημόσια υγεία» υπογράμμισε ο κ. Χατζηγιάννης απευθυνόμενος στην κ. Αχτσιόγλου και ζήτησε να βρεθεί λύση.

Ο ΕΦΚΑ έχει ξέμεινε… από καθαρίστριες τέλος Δεκεμβρίου του 2017, μόλις έληξε η σύμβαση με τον ιδιώτη εργολάβο. Από τότε μέχρι σήμερα, όπως καταγγέλλουν οι υπάλληλοι τα γραφεία και οι χώροι υγιεινής δεν καθαρίζονται, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία. Προκειμένου μάλιστα να μην δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα, οι χώροι υγιεινής που λειτουργούν για το κοινό έχουν κλειδωθεί… μέχρι νεωτέρας.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΦΑ έχουν προβεί σε αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις καταγγέλλοντας την διοίκηση για πλήρη αδιαφορία, το πρόβλημα ωστόσο παραμένει.

Αυτό έχει ως συνέπεια, όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές «η κατάσταση υγιεινής στους χώρους εργασίας να είναι άθλια, απαράδεκτη αλλά και επικίνδυνη για την υγεία των εργαζόμενων, ενώ η αντιμετώπιση και τα σχόλια από το συναλλασσόμενο κοινό κάθε άλλο παρά κολακευτικά είναι για τη συνολική εικόνα του Οργανισμού.

Η υπουργός Εργασίας δήλωσε ενήμερη για το θέμα και υπογράμμισε ότι ο διαγωνισμός σύντομα θα ολοκληρωθεί προκειμένου να επανέλθει σε ομαλότητα η κατάσταση σε όλες τις περιφερειακές υπηρεσίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου