ΤΟΠΙΚΑ

Συγκίνηση στο πολιτικό μνημόσυνο για τον ευπατρίδη Γιάννη Αντωνόπουλο

συγκίνηση-στο-πολιτικό-μνημόσυνο-για-25103

Τη μνήμη του πρώην Βουλευτή Μαγνησίας Ιωάννη Αντωνόπουλου τίμησε χθες ο πολιτικός και όχι μόνο κόσμος της περιοχής, στο πλαίσιο του ετήσιου μνημόσυνου που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατό του. Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν το πολιτικό μνημόσυνο που ακολούθησε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Volos Palace όπου παρουσιάστηκε η ζωή και το έργο του ευπατρίδη πολιτικού μέσα από 25λεπτο βίντεο αλλά και ομιλίες.

Το πολιτικό μνημόσυνο άνοιξε με την προβολή του βίντεο μέσα από το οποίο προβλήθηκε η ιστορία της οικογένειας αλλά και η ζωή και η προσφορά του Γιάννη Αντωνόπουλου, πατέρα της πρώην νομαρχιακής συμβούλου και πολιτευτού της Ν.Δ. Ελενας Αντωνοπούλου.

Η κόρη του, πολιτευτής της Ν.Δ., Ελενα Αντωνοπούλου μίλησε για την αδικία που βίωσε ο πατέρας της ως πολιτικός από τους κατοίκους του Πηλίου

Προβλήθηκε η δράση του ως βουλευτή Μαγνησίας την περίοδο 1974-1981, ως προέδρου της τοπικής κοινότητας Κισσού και του δημοτικού συμβουλίου Ζαγοράς αλλά και ως κυβερνήτη του παράκτιου περιπολικού «Λεβέντης» στο οποίο υπηρέτησε με το βαθμό του έφεδρου ανθυποπλοίαρχου στην Κύπρο από το καλοκαίρι του 1964 μέχρι τον Οκτώβριο του 1965 και έχει παρασημοφορηθεί για τη δράση του. Ο πρώην βουλευτής έτρεφε μεγάλη αγάπη για τον αθλητισμό και συγκεκριμένα το ναυταθλητισμό και έβαλε τη σφραγίδα του στην ανάπτυξή του στον Βόλο με τη δημιουργία των δύο κολυμβητηρίων.

Στην πολύπλευρη δράση του Γιάννη Αντωνόπουλου αλλά και στην προσωπικότητά του αναφέρθηκαν εξάλλου και οι ομιλητές στο πολιτικό μνημόσυνο. «Αριστοκράτη της πολιτικής» χαρακτήρισε τον Γιάννη Αντωνόπουλο στην ομιλία του ο Βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, ο οποίος αναφέρθηκε στα έργα που προώθησε στον νομό αλλά και στη δράση του στο πολεμικό ναυτικό. Πατριώτης, που προσέφερε στην πατρίδα του και στον τόπο του ήταν ο Γιάννης Αντωνόπουλος, για τον πρόεδρο της εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Αθ. Καραθανάση. Σε γεγονότα της πορείας του αναφέρθηκαν ο δημοσιογράφος Θανάσης Σαμαράς, ο οποίος μάλιστα τον χαρακτήρισε και ως αδικημένο πολιτικό από τη Ν.Δ. και ο πρ. Κοινοτάρχης Μακρινίτσας και ψυχή της Μαγνήτων Κιβωτού, Νίκος Τσούκας που συνεργάστηκε μαζί του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αριστοκράτη της πολιτικής χαρακτήρισε τον Γιάννη Αντωνόπουλο, ο Βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Η κόρη του και πολιτευτής της Ν.Δ. Ελενα Αντωνοπούλου επεσήμανε ότι ο πατέρας της αδικήθηκε τόσο από τη Ν.Δ. όσο και από τους Πηλιορείτες. Ενώ καταγόταν από το Πήλιο όπου προσέφερε πολλά οι κάτοικοι δεν τον ψήφιζαν εξέφρασε παράπονο η κ. Αντωνοπούλου τονίζοντας ότι ένας πολιτικός πρέπει να έχει γερό στομάχι και να αντέχει την αδικία.

Η ίδια δώρισε 50 αντίτυπα του βιβλίου που είχε γράψει ο πατέρας της «Η δράση του παράκτιου περιπολικού Λεβέντης στην Κύπρο» και που κυκλοφόρησε και β’ έκδοση από το ίδρυμα Στυλιανού και Μαρίας Ζούζουλα.

Σε μήνυμά της εξάλλου στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η κ. Αντωνοπούλου ευχαρίστησε όσους παραβρέθηκαν στο πολιτικό μνημόσυνο. «Η παρουσία σας διέψευσε αυτό που ισχυρίζονται όλοι ότι οι πολιτικοί λησμονούνται. Οχι οι πολιτικοί που άφησαν έργο. Πάντα θα τιμούνται», έγραψε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου