ΤΟΠΙΚΑ

Ξήλωσε πινακίδες η Τροχαία στο κέντρο του Βόλου

ξήλωσε-πινακίδες-η-τροχαία-στο-κέντρο-25405

Ως η χειρότερη Κυριακή των τελευταίων ετών χαρακτηρίστηκε η χθεσινή για την εμπορική αγορά. Τα καταστήματα άνοιξαν, όμως η πλειονότητα δεν κατάφερε να κάνει ούτε σεφτέ. Στην Ερμού δεν υπήρχε καν κίνηση, σε αντίθεση με τους δρόμους όπου παρατηρήθηκε μποτιλιάρισμα εξαιτίας των παράνομα σταθμευμένων οχημάτων. Εν μέσω βροχής η Τροχαία Βόλου «ξήλωσε» δεκάδες πινακίδες από παράνομα σταθμευμένα οχήματα που εμπόδιζαν την ομαλή ροή της κυκλοφορίας.

«Χάσαμε την ημέρα μας άδικα», σχολίασε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Βόλου- Ν. Ιωνίας, Αποστόλης Οντόπουλος για την κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς. Στην καρδιά της εμπορικής αγοράς, στην οδό Ερμού ελάχιστοι κυκλοφορούσαν κι ακόμη πιο λίγοι έμπαιναν στα μαγαζιά. Το βροχερό σκηνικό απέτρεψε τους καταναλωτές από το να κατέβουν στην αγορά. Ούτε οι ενδιάμεσες εκπτώσεις που θα διαρκέσουν έως την Πέμπτη 10 Μαΐου αποτέλεσαν δέλεαρ για τους καταναλωτές.

«Ολο το τελευταίο δεκαήμερο η κατάσταση είναι πολύ άσχημη. Σήμερα (σ.σ. χθες) όμως ήταν η χειρότερη μέρα όλων», ανέφερε ο κ. Οντόπουλος.

Πολλά καταστήματα μάλιστα επέλεξαν να κλείσουν νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα. Δεν έκαναν ούτε σεφτέ και έτσι περίπου στις 2 το μεσημέρι τα φώτα των βιτρινών έσβησαν.

Σε αντίθεση με την άδεια αγορά, στους κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης επικράτησε κυκλοφοριακό κομφούζιο. Η βροχή έβγαλε τους Βολιώτες έξω με τα αυτοκίνητά τους και δεν έλειψαν τα κυκλοφοριακά προβλήματα εξαιτίας των παράνομα σταθμευμένων οχημάτων. Ειδικά στην Ιωλκού και στην Ιάσονος, η κατάσταση ήταν τραγική. Οι δρόμοι λειτουργούσαν με μόλις ένα ρεύμα κυκλοφορίας, λόγω των παράνομα σταθμευμένων οχημάτων. Σε… σαφάρι επιδόθηκε η τροχαία αφαιρώντας μέσα σε λίγη ώρα δεκάδες πινακίδες παράνομα σταθμευμένων οχημάτων και μοιράζοντας κλήσεις.

Σημειώνεται ότι στους οδηγούς που παρκάρουν παράνομα, επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 80 ευρώ και ποινή αφαίρεσης πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας για 20 ημέρες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου