ΤΟΠΙΚΑ

Με επιτυχία το ενημερωτικό σεμινάριο των φοροτεχνικών

με-επιτυχία-το-ενημερωτικό-σεμινάριο-26123

Με μεγάλη συμμετοχή φοροτεχνικών πραγματοποιήθηκε χθες στο ΤΕΕ Μαγνησίας το σεμινάριο του Συλλόγου Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Μαγνησίας, για το φορολογικό και το ασφαλιστικό των αγροτών.

Επρόκειτο για ένα ενημερωτικό σεμινάριο, το πέμπτο κατά σειρά που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φοροτεχνικών από την αρχή του χρόνου, το οποίο αφορούσε αποκλειστικά στα φορολογικά ζητήματα των αγροτών.

«Οι αγρότες αντιμετωπίζονται πλέον ως επαγγελματίες. Έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις ακριβώς, και μάλιστα περισσότερες ιδιαιτερότητες», είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φοροτεχνικών Μαγνησίας, Δημήτρης Παππάς.

Με αφορμή λοιπόν την έναρξη της υποβολής φορολογικών δηλώσεων, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φοροτεχνικών Καρδίτσας, Γιώργος Παπαδημητρίου, αναφέρθηκε στις αλλαγές που επήλθαν με το έντυπο Ε3, για την κατάλληλη προετοιμασία των φοροτεχνικών για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.

«Η Διοίκηση έφερε πολύ μεγάλο ανακάτεμα με τη διαχείριση ενός καινούργιου εντύπου που εσφαλμένα βγήκε αυτή την εποχή. Θα έπρεπε να έχει υποχρεωτικότητα εφαρμογής από 1/1/19. Εντούτοις, το εξέδωσαν λίγο πριν το ξεκίνημα της υποβολής φορολογικών δηλώσεων, και τώρα προσπαθούν να το διορθώσουν με μπαλώματα», είπε ο ίδιος.

Για τη φορολογική μεταχείριση των αγροτών, ο κ. Παπαδημητρίου ενημέρωσε ότι φέτος δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση.

«Αυτό που αλλάζει έχει να κάνει με τα εισοδήματα του 2018 όσον αφορά στις εισφορές, κάτι που οι αγρότες θα βιώσουν το 2019», πρόσθεσε ο ίδιος.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου