ΤΟΠΙΚΑ

Δύο ετών περιπέτεια για Βολιώτισσα καθηγήτρια για αναρτήσεις σε ιστοσελίδα

δύο-ετών-περιπέτεια-για-βολιώτισσα-κα-26224

Περιπέτεια δύο ετών έζησε καθηγήτρια του Βόλου για άρθρα που αναδημοσίευσε σε ιστοσελίδα και αφορούν τους εμβολιασμούς παιδιών. Η καθηγήτρια πέρασε από ένορκη διοικητική εξέταση, το θέμα της έφθασε ακόμη και στο Υπουργείο Παιδείας ενώ της ασκήθηκε μέχρι και ποινική δίωξη, μετά από μήνυση σε βάρος της που κατέθεσε αστυνομικός από τη… Βέροια (!) για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Η περιπέτεια της καθηγήτριας έληξε την προηγούμενη Παρασκευή, όταν το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου την αθώωσε.

Από τις σχολικές αίθουσες η εκπαιδευτικός βρέθηκε ξαφνικά στις δικαστικές αίθουσες. Τα πάντα ξεκίνησαν μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον της αστυνομικός της Βέροιας στο Αστυνομικό Τμήμα Πλατύ Ημαθίας. Ο αστυνομικός την κατηγορούσε για διασπορά ψευδών ειδήσεων, καθώς η ίδια εμφανιζόταν ως υπεύθυνη σύνταξης σε ιστοσελίδα, στην οποία φιλοξενούνται άρθρα που αναλύουν λόγους για τους οποίους οι γονείς δεν πρέπει να εμβολιάζουν τα παιδιά τους, για την κλιματική αλλαγή και τους ψεκασμούς. Η μήνυση αφορούσε κυρίως το κομμάτι των εμβολιασμών.

Η μήνυση είχε διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βέροιας και τέθηκε σε γνώση και του Υπουργείου Παιδείας, δεδομένου ότι πρόκειται για εκπαιδευτική λειτουργό, και τυχόν εμπλοκή της σε ποινική υπόθεση επισύρει και διοικητικές κυρώσεις.

Τον Αύγουστο του 2016 ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Βόλου και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Από τη Δ.Δ.Ε. διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση. Στην καθηγήτρια επιβλήθηκε η ποινή της επίπληξης, η ίδια όμως έκανε ένσταση και δικαιώθηκε σε δευτεροβάθμιο επίπεδο στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Ο «Γολγοθάς» όμως συνεχίστηκε… Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» και την παρέπεμψε σε τακτική δικάσιμο. Η υπόθεση εκδικάστηκε την προηγούμενη Παρασκευή. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκρινε ότι οι δημοσιεύσεις στην ιστοσελίδα δεν αποτελούσαν ειδήσεις αλλά αναδημοσιεύσεις που παρέπεμπαν σε πηγές, και απάλλαξε την καθηγήτρια από τις κατηγορίες που τη βάραιναν. Την υπεράσπιση της καθηγήτριας που κρίθηκε αθώα, ανέλαβε ο δικηγόρος Θεμιστοκλής Παναγιωτακόπουλος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου