ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκες για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος

καταδίκες-για-οδήγηση-υπό-την-επήρεια-27627

Είχε πιεί τέσσερα καραφάκια τσίπουρο και χρειάστηκε να οδηγήσει γιατί είχε κάποιο οικογενειακό πρόβλημα. Τη δικαιολογία αυτή επικαλέστηκε χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου 46χρονος Βολιώτης, ο οποίος συνελήφθη χθες τα ξημερώματα από αστυνομικούς της Τροχαίας Βόλου στο κέντρο του Βόλου οδηγώντας Ι.Χ. αυτοκίνητο υπό την επήρεια μέθης.

Από το αλκοτέστ διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε έχοντας καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ που αντιστοιχεί στο αίμα με 1,12 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα (με όριο τα 0,25). Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης δύο μηνών με τριετή αναστολή. Επιπλέον, του επέβαλε χρηματική ποινή 1.200 ευρώ και αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας για δύο μήνες.

Στο Αυτόφωρο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου οδηγήθηκε χθες για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας. Ο κατηγορούμενος συνελήφθη χθες τα ξημερώματα, επίσης από αστυνομικούς της Τροχαίας Βόλου, στο κέντρο του Βόλου, καθώς ύστερα από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και επιπλέον έχοντας καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ που αντιστοιχεί στο αίμα σε 0,95 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα (με όριο τα 0,25).

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ την προηγούμενη το μεσημέρι και ότι το απόγευμα είχε κοιμηθεί. Υποστήριξε λοιπόν ότι πίστευε ότι ήταν καλά χθες τα ξημερώματα όταν του ζήτησε το αφεντικό του να μεταφέρει σε άλλο σημείο το όχημα, και γι’ αυτό οδήγησε. Εντούτοις, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή, χρηματική ποινή 1.200 ευρώ και αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας για δύο μήνες.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου