ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιξαν τα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ

ανοιξαν-τα-ταμεία-της-δευαμβ-28282

Επαναλειτουργούν από σήμερα το πρωί τα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ για την πληρωμή των λογαριασμών από τους καταναλωτές. Τα ρολά ανεβαίνουν μία εβδομάδα μετά το κλείσιμο των ταμείων, στο πλαίσιο απόφασης περιστολής των λειτουργιών της επιχείρησης, με φόντο τις δυσμενείς τότε εξελίξεις στο «σκάνδαλο ΕΡΓΗΛ».

Οι καταναλωτές μπορούν από σήμερα να προσέρχονται και να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις, όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Αρης Σαββάκης. Πρόβλημα δεν θα υπάρχει ούτε για όσους έχουν ρυθμίσεις και η προθεσμία πληρωμής της δόσης τους έληξε. «Κανείς δεν θα επιβαρυνθεί με προσαυξήσεις, κανείς δεν θα χάσει τη ρύθμισή του και δεν πρόκειται να γίνει καμία διακοπή στην υδροδότηση», τόνισε ο κ. Σαββάκης.

Μάλιστα, με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η ΔΕΥΑΜΒ, ενημέρωσε ότι «από την Παρασκευή 4 Μαΐου, τα Ταμεία της Επιχείρησης θα λειτουργούν κανονικά. Η ΔΕΥΑΜΒ, ζητεί συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία που υπέστησαν, χωρίς ευθύνη της Επιχείρησης, και τους καλεί στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους».

Η ΔΕΥΑΜΒ στον απόηχο της απόφασης-σταθμό που εξέδωσε το Πρωτοδικείο Αθηνών, φρενάροντας την καταδρομική πορεία της ΕΡΓΗΛ προς τα ταμεία για την είσπραξη ποσού 9,2 εκατ. ευρώ, προσπαθεί να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Ο τραπεζικός λογαριασμός μέσω του οποίου γίνεται η μισθοδοσία των εργαζομένων ήταν ο πρώτος που αποδεσμεύτηκε, και ήδη οι εργαζόμενοι έλαβαν τον μισθό τους.

Σταδιακά θα επιχειρείται αποδέσμευση και των υπολοίπων λογαριασμών. Προέχει αυτός απ’ όπου η ΔΕΥΑΜΒ εξυπηρετεί τα λειτουργικά της έξοδα, προκειμένου να μπορέσει να πληρώσει τον λογαριασμό στη ΔΕΗ ύψους περίπου 200.000 ευρώ.

Όπως εξήγησε ο κ. Σαββάκης, όλες οι λειτουργίες της ΔΕΥΑΜΒ συνεχίζονται κανονικά και το σημαντικό είναι ότι η επιχείρηση θα μπορεί να χρησιμοποιεί τα χρήματα που μπαίνουν εφεξής στους λογαριασμούς.

Εκτίμησε δε ότι έως τα μέσα Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσει και το μεγάλο έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης σε Βόλο και Ν. Ιωνία.

Σήμερα, στις 11 το πρωί, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος πρόκειται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για τις μελλοντικές κινήσεις για τη ΔΕΥΑΜΒ.

Χθες, σε δηλώσεις του στα δικαστήρια, ο κ. Μπέος προανήγγειλε την κατάθεση πρότασης στο Δημοτικό Συμβούλιο για το μέλλον της δημοτικής επιχείρησης. «Εκεί θα κριθούνε όλοι από τον κόσμο για τη θέση και τη στάση που θα κρατήσουν απέναντι στο συμφέρον της πόλης», είπε χαρακτηριστικά.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου