ΤΟΠΙΚΑ

Ποινές φυλάκισης για ληστεία

ποινές-φυλάκισης-για-ληστεία-28476

Αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά στους τρεις Βολιώτες κατηγορούμενους που είχαν αρπάξει το τσαντάκι της ηλικιωμένης

Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή τριετίας επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας στους τρεις Βολιώτες, δυο 22χρονους και έναν 30χρονο, που τον Αύγουστο του 2017 εισέβαλαν με αντικλείδι στο σπίτι 85χρονης στον Βόλο και της άρπαξαν με βία το τσαντάκι της που περιείχε το ποσό των 1.100 ευρώ.

Οι τρεις κατηγορούμενοι δικάστηκαν χθες και τους αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του έντιμου πρότερου βίου, της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής συμπεριφοράς που έδειξαν μετά την τέλεση της πράξης.

Οι κατηγορούμενοι παραδέχτηκαν στο δικαστήριο τις πράξεις και ζήτησαν συγγνώμη. «Συνειδητοποίησαν ότι η ενέργεια που έκαναν ήταν μία ανοησία στην οποία οδηγήθηκαν ευρισκόμενοι σε οικονομικό αδιέξοδο», δήλωσε ο δικηγόρος υπεράσπισής τους Γιώργος Σκαλίμης. Οι τρεις κατηγορούμενοι μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια Βόλου είχαν κριθεί προφυλακιστέοι και όλο αυτό το διάστημα βρίσκονταν στη φυλακή.

Μετά τη δίκη άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Υπενθυμίζεται ότι εναντίον τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ληστεία και για σύσταση συμμορίας. Απολογούμενοι στην ανακρίτρια Βόλου είχαν παραδεχτεί από την πρώτη στιγμή τις πράξεις τους.

Είχαν υποστηρίξει ότι πρόθεσή τους δεν ήταν να κάνουν κακό στην ηλικιωμένη, απλώς να την εκφοβίσουν προκειμένου να τους δώσει χρήματα χωρίς χρήση βίας.

Οι καταδικασθέντες είχαν εισβάλει στο σπίτι της 85χρονης με αντικλείδι που τους είχε δώσει μία νεαρή κοπέλα, η οποία δεν έχει συλληφθεί ακόμη και αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου είχε προχωρήσει στην εξιχνία ση της ληστείας μέσα σε λίγες ώρες.

Κ. Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου