ΤΟΠΙΚΑ

Πρόσληψη νεφρολόγου στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Βόλου

πρόσληψη-νεφρολόγου-στη-μονάδα-τεχνη-30208

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Υγείας, ζητώντας την άμεση πρόσληψη ενός ακόμη νεφρολόγου για τη στελέχωση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας, “Επιτακτική κρίνεται η ανάγκη για την πρόσληψη ενός ακόμη ιατρού νεφρολόγου στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου. Το υπάρχον ιατρικό προσωπικό δίνει καθημερινό αγώνα, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες των ασθενών της Μαγνησίας.

Αυτή τη στιγμή, τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στελεχώνουν ο διευθυντής, δύο επιμελητές και δύο επικουρικοί ιατροί, οι οποίοι καλούνται να διαχειριστούν τόσο τα περιστατικά των χρονίως πασχόντων όσο και των μεταμοσχευμένων, καθώς και τους ασθενείς που προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία. Εξάλλου, αποτελεί αίτημα και των μελών του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας, η πρόσληψη ενός ακόμη νεφρολόγου, καθώς αναμένεται να διευκολύνει το δύσκολο και απαιτητικό έργο των ιατρών της μονάδας, που πασχίζουν καθημερινά για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των ασθενών”.

Επίσης, ο βουλευτής Μαγνησίας κατέθεσε ερωτήσεις προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ζητώντας να μεριμνήσει για την οδική σύνδεση του Αγίου Λαυρεντίου με το χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου, καθώς και για τη διαπλάτυνση της αγροτικής οδού που συνδέει τα χωριά του Αγίου Λαυρεντίου, Αγίου Βλασίου και Δράκειας, προκειμένου να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Πηλίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου