ΤΟΠΙΚΑ

Ενημερωτική εκδήλωση για τη μεσογειακή αναιμία

ενημερωτική-εκδήλωση-για-τη-μεσογεια-30536

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Μεσογειακή Αναιμία: Η πορεία ζωής ενός χρόνιου πάσχοντα» διοργανώνεται την ερχόμενη Κυριακή 6 Μαΐου, στις 6μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή).

Με αφορμή την 8η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας, ο Σύλλογος Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Μέριμνας, και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, διοργανώνουν την εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

* Χαιρετισμοί – έναρξη από την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Δέσποινα Λουκάκη – παιδίατρο.

* Ομιλίες με τίτλο «Μεσογειακή Αναιμία: παρελθόν, παρόν, μέλλον», με ομιλήτρια την Ιουλία Νησιώτου – Μαντέλου, επίκουρη καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και παιδίατρο, και «Να είσαι ή να μην είσαι σαν τους άλλους», με ομιλητή τον Στέλιο Κοντακιώτη, κλινικό ψυχολόγο και ψυχαναλυτή.

Τις ομιλίες θα κλείσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα από τη Χορωδία «Ιωνία» (παιδικό, εφηβικό και τμήμα ενηλίκων), υπό τη διεύθυνση της μαέστρου κ. Κορνηλίας Φραγκογιάννη.

Αλλες εκδηλώσεις

Επίσης έχει προγραμματισθεί τη Δευτέρα 7 Μαΐου εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το 1ο ΓΕΛ & 1ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, στις εγκαταστάσεις των σχολείων, από τις 9π.μ. έως τη 1μ.μ.Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί και ενημέρωση στους μαθητές της Α’ Λυκείου και της Γ’ Γυμνασίου.

Την Τρίτη 8 Μαΐου διοργανώνεται εθελοντική αιμοδοσία για τους πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου από τις 9π.μ. έως τη 1μ.μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου