ΤΟΠΙΚΑ

Τιμή στις τρίτεκνες μητέρες

τιμή-στις-τρίτεκνες-μητέρες-30767

Αφιέρωμα τιμής στη Μητέρα ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε προχθές στο Πνευματικό κέντρο της Μητρόπολης ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μαγνησίας «Η ΑΡΓΩ», υπό την αιγίδα της Τοπικής Εκκλησίας.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού «Η Αγκαλιά», πρεσβυτέρα Βαρβάρα Μεταλληνού, και ο Α΄ αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Δρ γυναικολόγος – μαιευτήρας Βασίλειος Μπέλιος, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην εθελοντική δομή που συμπλήρωσε δύο δεκαετίες ζωής, στηρίζοντας 2.500 παιδιά και τις οικογένειές τους.

Η πρόεδρος του Συλλόγου αναφέρθηκε στη δραματική υπογεννητικότητα που βιώνει η Ελλάδα και σημείωσε ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα από την πολιτεία για να ενισχυθούν οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες οικογένειες. Μέλος πολύτεκνης οικογένειας η ίδια, μητέρα τριών παιδιών και γιαγιά δέκα εγγονιών, μίλησε με πολύ ευαισθησία για το έργο της «Αγκαλιάς», που στηρίζει, όπως είπε, ηθικά και υλικά δεκάδες μητέρες και τα παιδιά τους.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Μαγνησίας, Σούλα Βακουφτσή, υπογράμμισε από την πλευρά της ότι η πολιτεία πρέπει να σκύψει πάνω στα αιτήματα των τρίτεκνων οικογενειών, με κυριότερη την εξομοίωση με τους πολύτεκνους και την παροχή ειδικών ελαφρύνσεων.

Με αφορμή την προχθεσινή εκδήλωση, οι διοργανωτές έδωσαν τα εύσημα σε μέλη του Συλλόγου, μητέρες οι οποίες αποτελούν παράδειγμα στην εποχή που διανύουμε, όπως οι: Αικατερίνη Αναγιάννη, Αλεξάνδρα Αναστασιάδου, Καλλιόπη Ανδρικοπούλου, Ελένη Βλαχάκη, Ασημίνα Γάκη, Αμαλία Γαλανού, Ευαγγελία Καλαντζή, Σοφία – Σουζάνα Καλτσογιάννη, Θωμαή Καφάση, Χριστίνα Κωλέτα, Ελισάβετ Μακαρατζή, Φωτεινή Μακρή, Κωνσταντίνα Μεθενίτη, Βιολέττα Μουγάτη, Αρετή Μπλέτσα, Ελλη Ντουρντούνη, Σοφία Ξένου, Παρασκευή Παύλου, Ελένη Ρεντούμη, Ελευθερία Σαρδέλη, Ιωάννα Σιώκα, Ευμορφία Στεργίου, Ιωάννα Ταμπακοπούλου, Αγγελική Τοπιζόγλου, Αικατερίνη Τσακνάκη, Μελάνια – Μαρία Τσατσαρώνη, Βαρβάρα Τσικρικώνη και Θεοδώρα Χλιάπα.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος τόνισε ότι: «Εκδηλώσεις όπως η συγκεκριμένη, μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε ό,τι πιο σημαντικό υπάρχει, δηλαδή το να μπορούμε να φανούμε αντάξιοι αυτής της εποχής και η πατρίδα μας να έχει μέλλον, με αυτούς που αποφασίζουν να δημιουργήσουν ευλογημένες οικογένειες».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου