ΤΟΠΙΚΑ

Συγκεντρώσεις και πορείες για την Εργατική Πρωτομαγιά

συγκεντρώσεις-και-πορείες-για-την-εργ-31450

Με κυρίαρχο αιτήματα την επαναφορά μισθών και συντάξεων και την κατάργηση των μνημονιακών νόμων, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι τίμησαν σήμερα στον Βόλο την Εργατική Πρωτομαγιά.

Τη συγκέντρωση ΕΚΒ-ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Ελευθερίας, η οποία ήταν μικρή σε όγκο, χαιρέτησε ο γγ του Εργατικού Κέντρου Δημήτρης Βασιλείου, ο οποίος στηλίτευσε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για τα μνημονιακά μέτρα που εφαρμόζει και κάλεσε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα συνδικάτα προκειμένου, «να ανατραπούν οι αντιλαϊκές πολιτικές που έχουν αφανίσει το οικογενειακό εισόδημα» όπως είπε.

«Αν νομίζουν κάποιοι ότι, μιλώντας για έξοδο από τα μνημόνια μπορούν να συνεχίσουν να κοροϊδεύουν τον κόσμο, είναι γελασμένοι. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν τον εμπαιγμό που έχουν υποστεί, με τις προεκλογικές εξαγγελίες για αποκατάσταση των εργασιακών και ασφαλιστικών νόμων, που ποτέ δεν έγιναν πράξη» ανέφερε επίσης ο γγ του ΕΚΒ. Μετά το πέρας της ομιλίας ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στη διασταύρωση των οδών Δημητριάδος και Αγ. Νικολάου έγινε η κατάθεση στεφάνων από ΕΚΒ και ΑΔΕΔΥ, πρωτοβάθμια σωματεία και εκπροσώπους φορέων.

Ταξική ενότητα ζήτησε το ΠΑΜΕ Μαγνησίας

Μαζικότερη ήταν η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Μαγνησίας στην Πλατεία Πανεπιστήμιου. Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», βουλευτής του ΚΚΕ Κων. Στεργίου, κατήγγειλε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ότι «πήρε τη σκυτάλη από την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει στον ίδιο δρόμο της ΕΕ, των καπιταλιστικών κερδών και ότι για αυτό διατηρεί ανέπαφο όλο το αντεργατικό οικοδόμημα των προηγούμενων κυβερνήσεων, τους δεκάδες εφαρμοστικούς νόμους που ψηφίστηκαν με τα μνημόνια» όπως είπε ενώ άσκησε επίσης κριτική στις πλειοψηφίες ΕΚΒ και ΓΣΕΕ για τη στάση τους απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.

Από το βήμα της συγκέντρωσης στην Πλ. Πανεπιστημίου, ανακοινώθηκε η συμμετοχή του ΠΑΜΕ Μαγνησίας στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 5 Μαϊου στην Πλ. Ελευθερίας κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Η κ. Χρυσούλα Τασσολάμπρου μέλος του Συνδικάτου «Μήτσος Παπαρήγας» κάλεσε τα ταξικά σωματεία να συμμετέχουν μαζικά στη συγκεκριμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Να σημειωθεί τέλος, πως πραγματοποιήθηκε και μία τρίτη συγκέντρωση έξω από τα ΕΛΤΑ από συλλογικότητες της πόλης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου