ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτομαγιά με καλό καιρό στη Μαγνησία

πρωτομαγιά-με-καλό-καιρό-στη-μαγνησία-32427

Καιρικές συνθήκες που ευνοούν τις εξορμήσεις, αναμένεται να επικρατήσουν την Πρωτομαγιά, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 28 και 29 βαθμούς Κελσίου στη Μαγνησία.

Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και τις επόμενες μέρες, ενώ όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Θεοφάνης Τακούδης, υπεύθυνος του Μετεωρολογικού Σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης», «οι θερμοκρασίες που επικρατούν είναι αρκετά υψηλές για την περίοδο που διανύουμε και οφείλoνται σε αντικυκλώνα, ο οποίος έχει καταλάβει ολόκληρη την κεντρική και τη νότια Ευρώπη».

Ακόμη και σε χώρες της νότιας Ευρώπης όπως Ελβετία, Βόρεια Ιταλία, Σλοβενία, Κροατία, Σερβία, Βόρεια Σερβία, οι θερμοκρασίες είναι εξίσου υψηλές και υπερβαίνουν, σημειωτέον, κατά πέντε βαθμούς τον συνήθη μέσο όρο.

Στο μεταξύ, η Μαγνησία δεν επηρεάστηκε χθες από την καιρική αστάθεια στη Θεσσαλία. Σήμερα Δευτέρα, στην εκπνοή του Απριλίου, το τοπίο θα είναι αρχικά συννεφιασμένο στη Μαγνησία, αλλά στη συνέχεια, προς τις μεσημβρινές ώρες αποκαθίσταται η ανοιξιάτικη εικόνα του καιρού και ο υδράργυρος αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 23 και 24 βαθμών Κελσίου.

Εκδήλωση Πρωτομαγιάς στην παραλία των Αλυκών

Στο πλαίσιο των κοινωνικού και ψυχαγωγικού – πολιτιστικού χαρακτήρα δράσεων για τους συμπολίτες, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης, ο Δήμος Βόλου διοργανώνει ψυχαγωγική εκδήλωση στην παραλία των Αλυκών (παράλληλα με το παραθαλάσσιο πάρκο της περιοχής) αύριο Πρωτομαγιά, στις 12.00μ.μ.

Ο Δήμος Βόλου καλεί τους πολίτες, που θα παραμείνουν «εντός των τειχών» με προσκεκλημένους καλλιτέχνες το Γιώργο Γερολυμάτο και τη Λιζέτα Νικολάου, «να υποδεχθούμε παραδοσιακά την άνοιξη, σε μία μεγάλη γιορτή με μουσική, χορό και τραγούδι και φαγητό με ψημένο στη σούβλα αρνί, συνοδευτικά εδέσματα, ποτά και αναψυκτικά, που θα προσφερθούν δωρεάν».

Η ορχήστρα των τοπικών καλλιτεχνών που θα υποστηρίξει την εκδήλωση αποτελείται από τους: Εύη Κυρίτση (τραγούδι), Δημήτρη Νάσιο (κιθάρα), Φίλιππος Ρέτσιος (μπάσο), Γιώργο Σταμούλη (μπουζούκι), Άγγελο Τσιριγωτάκη (ντραμς) και Τόλη Κόκκινο (πιάνο, καλλιτεχνική επιμέλεια). Μαζί τους ο Γιώργος Γερολυμάτος και η Λιζέτα Νικολάου και στο μπουζούκι ο Στέλιος Τζανετής.

Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Δήμος Βόλου και η Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου