ΤΟΠΙΚΑ

Η Κάρα του Οσίου Γερασίμου του Νέου στο Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου Φυτόκου

η-κάρα-του-οσίου-γερασίμου-του-νέου-στο-32714

Την Δεσποτική εορτή της Μεσοπεντηκοστής και την μνήμη της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου εορτάζει η Εκκλησία την Τετάρτη 2/5.

Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

Γενεσίου της Θεοτόκου Φυτόκου

Την παραμονή της εορτής, στις 7μ.μ., θα γίνει η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος και της Τιμίας Κάρας του Οσίου Γερασίμου του Νέου, που φυλάσσονται στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Μακρινίτσης, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο. Θα ακολουθήσει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας, ο οποίος θα κηρύξει τον Θειο Λόγο.

Στις 10μ.μ. θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία, ιερουργούντος του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Φλαμουρίου Αρχιμ. Συμεών.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Αγίου Αθανασίου Άλλης Μεριάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Καλλινίκου Γεωργακοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Αγίου Αθανασίου στα Αστέρια Αγριάς

Την παραμονή της εορτής, στις 7μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αγάθωνος Ντάτσιου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Στις 8μ.μ. θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό πανηγύρι, με την συμμετοχή του χορευτικού συνόλου της Τοπικής μας Εκκλησίας «ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ». Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στις 6.30μ.μ. θα ψαλεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Αγίου Αθανασίου.

Αγίου Αθανασίου Περιβλέπτου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Αγίου Αθανασίου Καλαμακίου (Πρόπαν)

Την παραμονή της εορτής, στις 6μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός ενώ ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου