ΤΟΠΙΚΑ

Κάλεσμα του ΕΚΒ για συμμετοχή στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

κάλεσμα-του-εκβ-για-συμμετοχή-στη-συγκ-35423

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου απευθύνει θερμό αγωνιστικό κάλεσμα στα συνδικάτα και στους εργαζόμενους και τους καλεί σε μαζική συμμετοχήστην απεργία της 1ης Μάη και στην απεργιακή συγκέντρωση, που θα γίνει στις 10 π.μ., στην Πλατεία Ελευθερίας, από όπου και θα ξεκινήσει πορεία και κατάθεση στεφανιών στον χώρο θυσίας στον Βόλο (Δημητριάδος – Αγ. Νικολάου).

Σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Βόλου για τον φετινό εορτασμό της Πρωτομαγιάς αναφέρονται τα εξής: “Ο φετινός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς έχει διπλό αγωνιστικό χαρακτήρα. Ενάντια στην δίχως τέλος μνημονιακή σύνθλιψη των εργαζομένων και ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των Μεγάλων Δυνάμεων, που εμπλέκουν επικίνδυνα και τη Χώρα μας.

Η 1η Μάη πρέπει να στείλει αποφασιστικό μήνυμα στην υποταγμένη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στους Βιομήχανους και στους Δανειστές, ότι η ανοχή των εργαζόμενων και της Ελληνικής Κοινωνίας τελείωσε.

Μαζί με την απότιση τιμής σε όλους όσοι έδωσαν τη ζωή τους για να έχουμε εμείς σήμερα δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, υπερασπιζόμαστε και τα οράματά τους και την παρακαταθήκη τους.

Η μαζικοποίηση και διεύρυνση του αγώνα μας είναι μονόδρομος. Σ’ αυτόν τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι μας. Μαζί μας είναι και τα άλλα θύματα της βάρβαρης αυτής μνημονιακής πολιτικής της Κυβέρνησης. Οι συνταξιούχοι, οι πολύτεκνοι, οι μικρομεσαίοι και όλοι εκείνοι που είδαν και συνεχίζουν να βλέπουν τι σημαίνουν στην πραγματικότητα οι προεκλογικές υποσχέσεις και οι λεονταρισμοί του κ. Τσίπρα για «σκισμένα μνημόνια», «επιστροφή του 14ου μισθού», «καλύτερο Κοινωνικό Κράτος».

Τα «ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματά» τους είναι η ωμότερη αποτύπωση της βάναυσης πολιτικής που εφάρμοσαν, διαψεύδοντας οικτρά τα εκατομμύρια Έλληνες που τους πίστεψαν. Όλοι αυτοί τους γυρίζουν την πλάτη. Με τον αγώνα τους θα τους ξαναστείλουν από κει που ήρθαν.

Την ίδια ώρα, η υπεράσπιση της εργασίας περνάει μέσα από την υπεράσπιση της Ειρήνης. Χωρίς ειρήνη, ανάπτυξη και ευημερία δεν υπάρχουν, παρά μόνο κέρδη για το αδίστακτο Κεφάλαιο, που πλουτίζει από το αίμα αθώων! Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά στέλνει αποφασιστικό αντιπολεμικό μήνυμα, μήνυμα ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών, χωρίς τα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά παιχνίδια των Μεγάλων Δυνάμεων στην περιοχή μας”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου