ΤΟΠΙΚΑ

Κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών στην Εφορία Βόλου

κινητοποίηση-κατά-των-πλειστηριασμώ-35479

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των πλειστηριασμών πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί έξω το κτίριο της Εφορίας Βόλου εκπρόσωποι Σωματείων.

Αφορμή για την κινητοποίηση ήταν η έναρξη σήμερα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη στο Δημόσιο. Εκπρόσωποι Σωματείων και της ΠΑΣΕΒΕ με την παρέμβασή τους καταδικάζουν -όπως είπαν χαρακτηριστικά- “τις ενέργειες της κυβέρνησης που έχει προχωρήσει στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς σε βάρος των μικρών αυτοαπασχολούμενων ακόμη και για χρέη στην Εφορία για 500 ευρώ και εκτός αυτού θέλει να προχωρήσει και σε πλειστηριασμούς σε εξοπλισμό τεχνικό, κάτι που σημαίνει ότι ο αυτοαπασχολούμενος θα μείνει χωρίς δουλειά”.

Οπως ειδικότερα είπε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών ΤΑΧΙ και μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας της ΠΑΣΕΒΕ, Δημήτρης Αδραχτάς, “έχουμε στις πλάτες μας τους χίλιους εφαρμοστικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί από τα προηγούμενα μνημόνια, ακόμη περιμένουμε τους 88 εφαρμοστικούς νόμους της 4ης αξιολόγησης και έπεται συνέχεια”.

Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: “Ολο αυτό γίνεται για το κεφάλαιο, οι μεγάλες επιχειρήσεις να βγουν από την κρίση πιο ενισχυμένες εις βάρος των μικρών αυτοαπασχολούμενων τους οποίους θέλουν να πετάξουν από την αγορά για να κυριαρχήσουν οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι”.

Στη Μαγνησία η κατάσταση με τους μικρούς αυτοπασχολούμενους είναι δραματική, τόνισε ο κ. Αδραχτάς και συμπλήρωσε ότι “τα λουκέτα αυξάνονται, τα χρέη και στο δημόσιο, την εφορία, τον ΟΑΕΕ είναι δυσβάσταχτος, ο τζίρος πέφτει δραματικά και μεγάλο αγκάθι είναι η αναδουλειά”.

“Εμείς καλούμε και τα σωματεία όλων των αυτοαπασχολούμενων με αφορμή και τηνΠρωτομαγιά να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής μαζί με την εργατική τάξη με τους υπόλοιπους αυτοαπασχολούμενους ενάντια σε αυτήν την πολιτική της ΕΕ των προηγούμενων και τωρινών κυβερνήσεων που ενισχύει τις επιχειρήσεις και τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους”, κατέληξε ο κ. Αδραχτάς.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων μετά την κινητοποίηση επέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματά τους στον Διευθυντή της ΔΟΥ Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου