ΑΛΜΥΡΟΣ

Προκαταρκτική για το δυστύχημα στις Νηές

προκαταρκτική-για-το-δυστύχημα-στις-ν-35635

Υπό εξέταση εάν διαπράχτηκε το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, για το τραγικό δυστύχημα που συνέβη τον Αύγουστο του 2017 στις Νηές Αλμυρού, με θύμα έναν 42χρονο υπήκοο Αλβανίας, χειριστή ανυψωτικού μηχανήματος.

Ο άτυχος άνδρας είχε βρει τραγικό θάνατο στο ιχθυοτροφείο όπου εργαζόταν όταν, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, ενώ οδηγούσε το κλαρκ έχασε τον έλεγχο του μηχανήματος σε στροφή και καταπλακώθηκε από το μηχάνημα.

Ο 42χρονος εργάτης είχε παραληφθεί από Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ χωρίς αισθήσεις και όταν μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου ήταν ήδη νεκρός. Ο θάνατός του είχε εκτιμηθεί ότι ήταν ακαριαίος.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου παρήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού να λάβει καταθέσεις από κάθε αρμόδιο.

Η Εισαγγελία Βόλου ερευνά εάν υπήρξε ανθρωποκτονία από αμέλεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος 42χρονος φέρεται να μην είχε άδεια χειριστή ανυψωτικού μηχανήματος.

Για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος είχε κάνει αυτοψία η Επιθεώρηση Εργασίας Μαγνησίας, η οποία κατόπιν ολοκλήρωσε την έρευνά της και συνέταξε πόρισμα το οποίο έχει προσκομιστεί στην Εισαγγελία Βόλου και έχει επισυναφθεί στη δικογραφία της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι το δυστύχημα είχε συμβεί γύρω στις 8.20 το βράδυ, οπότε το ΕΚΑΒ δέχτηκε κλήση για βοήθεια. Ο άτυχος άνδρας ήταν καταπλακωμένος από κλαρκ σε αγροτικό δρόμο κοντά σε ιχθυοτροφείο.

Η απογευματινή βάρδια του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Αλμυρού δυστυχώς ήταν κενή, καθώς δεν υπήρχε οδηγός. Περιπολικό όχημα μετέφερε γιατρό στον τόπο του δυστυχήματος. Ο 42χρονος όπως διαπιστώθηκε ήταν καταπλακωμένος από κλαρκ και είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι. Όταν παρελήφθη από Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ δεν είχε αισθήσεις. Ο άτυχος άνδρας κατοικούσε στη Σούρπη και απασχολούνταν στο ιχθυοτροφείο δέκα χρόνια.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου