ΤΟΠΙΚΑ

Στον Ανακριτή ο 42χρονος που «άνοιγε» ταξί και καταστήματα στον Βόλο

στον-ανακριτή-ο-42χρονος-που-άνοιγε-τα-36200

Παραβίαζε πόρτες και παράθυρα σταθμευμένων ταξί αλλά και καταστημάτων, και έκλεβε διάφορα χρηματικά ποσά που έβρισκε και αντικείμενα αξίας.

Για δώδεκα διαρρήξεις – κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, συνελήφθη προχθές το μεσημέρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου 42χρονος Βολιώτης, που έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές με παρόμοιες υποθέσεις.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον δράστη, καθώς στο χρονικό διάστημα από τις 6 Φεβρουαρίου 2018 μέχρι και προχθές «άνοιξε» συνολικά δέκα ταξί και δύο καταστήματα, μία αποθήκη ταβέρνας και ένα Pet Shop.

Οι αστυνομικοί, που αναζητούσαν τον δράστη επισταμένως, εντόπισαν στο σπίτι του μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων, πολλά από τα οποία έχουν ήδη αναγνωριστεί από τους παθόντες και τους έχουν αποδοθεί, ενώ οι έρευνες για την προέλευση και των υπολοίπων αντικειμένων που κατασχέθηκαν συνεχίζονται.

Η Εισαγγελία Βόλου, όπου οδηγήθηκε χθες ο συλληφθείς, άσκησε εναντίον του 42χρονου ποινική δίωξη για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, τετελεσμένες και σε απόπειρα, από πρόσωπο που διαπράττει κλοπές κατά επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση, και για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ο 42χρονος, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να υποστήριξε ότι όλες αυτές οι πράξεις οφείλονται στη χρήση ναρκωτικών ουσιών που κάνει, παραπέμφθηκε για να απολογηθεί στην ανακρίτρια Βόλου και έλαβε 48χρονη προθεσμία.

Στο μεταξύ, κρατείται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας.

Επισημαίνεται ότι στις νομότυπες έρευνες που έγιναν στο σπίτι του συλληφθέντος, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές (laptop, tablet, συσκευή GPS και δύο ραδιόφωνα), τρία κινητά τηλέφωνα, ασημένια κοσμήματα και ρολόγια χειρός, διάφορα μικροαντικείμενα και εργαλεία.

Ακόμη, στο σπίτι του δράστη εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, το χρηματικό ποσό των 245 ευρώ ως προερχόμενο από διακίνηση, ένα ποδήλατο και ένα συρτάρι ταμειακής μηχανής, ένα γκλοπ και δύο νάιλον συσκευασίες με ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 4,74 γραμμαρίων και 66,5 ναρκωτικά δισκία χωρίς ιατρική συνταγή.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην ανακρίτρια Βόλου αύριο Παρασκευή.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου