ΤΟΠΙΚΑ

Συνεργεία του δήμου απάλλαξαν τους πεσσούς από χόρτα και φίδια

συνεργεία-του-δήμου-απάλλαξαν-τους-πε-36239

Συνεργεία του Δήμου Βόλου φρόντισαν τελικώς για τον καθαρισμό του χώρου όπου βρίσκονται οι πεσσοί, στην είσοδο της πόλης από την οδό Αθηνών στο ύψος των Αλυκών. Η έκταση στην οποία φιλοξενούνται οι πεσσοί, και η οποία ανήκει στην Αρχαιολογία, είχε καλυφθεί από άγρια χόρτα ύψους δύο μέτρων που είχαν «κρύψει» τον φωτισμό των πεσσών και κόντευαν να «σκεπάσουν» και τα ίδια τα αρχαιολογικά ευρήματα.

Επί δύο μήνες ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέων Παγασών, Κων. Βιδανόπουλος χτυπούσε την πόρτα της Αρχαιολογίας ζητώντας να καθαριστεί ο χώρος που επιπλέον είχε γεμίσει και φίδια.

Επί δύο μήνες η Αρχαιολογία δεν φρόντιζε για τον καθαρισμό του χώρου που της ανήκει.

Μετά το ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ο Δήμος Βόλου ανέλαβε τελικώς τον καθαρισμό της έκτασης. Χθες συνεργεία των υπηρεσιών Πρασίνου και Καθαριότητας, με ευθύνη των αντιδημάρχων, Απ. Μαλαματίνη και Γ. Πράττου, φρόντισαν για την κοπή των χόρτων και την απομάκρυνσή τους.

Δεν διευκρινίστηκε αν τελικώς η αρχαιολογία έδωσε… άδεια για τον καθαρισμό. Πάντως τα μηχανήματα φρόντισαν να μην ακουμπήσουν σε… αρχαιολογικό έδαφος. Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιώργος Πράττος, τα μηχανήματα που ήταν εξοπλισμένα με ειδικά εξαρτήματα έκοβαν τα χόρτα σύριζα στο έδαφος χωρίς όμως να… ακουμπούν σε αρχαιολογική γη!

«Το μνημείο αναδείχθηκε και πάλι, και φάνηκε ο φωτισμός», σχολίασε ο κ. Βιδανόπουλος.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου