ΤΟΠΙΚΑ

Πανό 30 μέτρων γεμάτο ζωγραφιές από μαθητές δημοτικών σχολείων

πανό-30-μέτρων-γεμάτο-ζωγραφιές-από-μαθη-36346

Την καλλιτεχνική τους… υπογραφή στην πρόσοψη του κτιρίου Παπαστράτος από την πλευρά της παραλίας, έβαλαν χθες 180 μαθητές τριών δημοτικών σχολείων του Βόλου. Εμπνεύστηκαν από εξωσχολικά βιβλία που διάβασαν, δημιούργησαν ζωγραφιές με βάση τις ιστορίες και συνέθεσαν ένα τεράστιο πανό μήκους 30 μέτρων που αναρτήθηκε στο κτίριο Παπαστράτου.

Χθες το πρωί, μαθητές από τρία δημοτικά σχολεία, το 20ο, 5ο και 30ο Βόλου, επισκέφθηκαν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και «γνώρισαν» τα παιδαγωγικά τμήματα που λειτουργούν στο πλαίσιο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών. Συζήτησαν για το βιβλίο και στη συνέχεια ανέλαβαν δράση…

Μίλησαν για τα εξωσχολικά βιβλία που διάβασαν, και με βάση τις ιστορίες (με όπλο τους τα χρώματα και τη φαντασία) έκαναν τις δικές τους ζωγραφιές. Περί τους 180 μαθητές ζωγράφισαν, είτε μόνοι είτε σε συνεργασία με τους συμμαθητές τους θέματα από βιβλία όπως «Ο λαγός και η χελώνα», «Τα τρία γουρουνάκια», «Η Κοκκινοσκουφίτσα», «Τα ψηλά βουνά», «Ο μικρός πρίγκιπας», «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου», «Ο παπουτσωμένος γάτος».

Οι ζωγραφιές «έδεσαν» σε ένα μεγάλο πανό που αναρτήθηκε στην πρόσοψη του Παπαστράτου.

Η δράση έγινε με αφορμή το 3ο φεστιβάλ παιδικού και εφηβικού βιβλίου που ξεκινά σήμερα Πέμπτη, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας, με περισσότερες από 1.200 συμμετοχές.

Πρόκειται για το φεστιβάλ που διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η ένωση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του Δήμου Βόλου, σε συνεργασία με τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του «Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού – κατεύθυνση Λογοτεχνίας και Παιδικού Βιβλίου», του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ συμμετέχουν περί τους 75 συγγραφείς.

Το φεστιβάλ ανοίγει σήμερα στις 10 το πρωί την αυλαία του και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 29 Απριλίου.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου