ΤΟΠΙΚΑ

Αναγκαία η άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο Πήλιο

αναγκαία-η-άμεση-αποκατάσταση-των-ζημ-36394

Υπογράμμισε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη σε συνάντηση με τον Γ.Γ. του Υπ. Υποδομών, Γ. Δέδε

Με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιώργο Δέδε, συναντήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, στην Αθήνα, με κύριο θέμα, την ολιστική και οριστική αποκατάσταση των τμημάτων του οδικού δικτύου του Πηλίου, μετά τη θεομηνία των προηγούμενων ημερών.

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη, επανέφερε το θέμα της χρηματοδότησης των έργων και την άμεση εκταμίευση των 30 εκατ. ευρώ, που σε πρώτη φάση, αιτήθηκε η Περιφέρεια από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Χαρακτήρισε, επιτακτική την ανάγκη αποκατάστασης των ζημιών, που δημιουργήθηκαν από το κύμα κακοκαιρίας των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου και έχει προκαλέσει πολλαπλά προβλήματα στην διέλευση των οχημάτων και στην καθημερινότητα των κατοίκων, υπογραμμίζοντας δε, ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει έτοιμες μελέτες, προϋπολογισμού 60.000,00€ και οι οποίες πρέπει να χρηματοδοτηθούν άμεσα, προκειμένου να εκπονηθούν τα αντίστοιχα έργα που θα σημαίνουν την εκ βάθρων δημιουργία υποδομών.

Η κ. Κολυνδρίνη έθεσε υπ’ όψην του κ. Δέδε και τον ενημέρωσε, για το Ρέμα Παιδόπολης για το οποίο υπάρχει έτοιμη μελέτη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας προς δημοπράτηση, για τον κόμβο Λαρίσης – Αθηνών, για τον κόμβο Αστέρια Αγριάς, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών να δεσμεύεται για την άμεση χρηματοδότηση των έργων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Για την μελέτη της Περιφερειακής Οδού στη Μπουρμπουλήθρα, η κ. Κολυνδρίνη σημείωσε ότι την μελέτη την εκπονεί το Υπουργείο Υποδομών και την χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Τον ενημέρωσε ότι η καταληκτική ημερομηνία είναι τον Ιούνιο τρέχοντος έτους και ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα, προκειμένου, να ενταχθεί στη συνέχεια ως Διευρωπαϊκό Δίκτυο σε αντίστοιχο Πρόγραμμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου