ΤΟΠΙΚΑ

Επανεξέταση των τελών κοιμητηρίων προτείνει ο Κων. Χαλέβας προς το Δ.Σ. Βόλου

επανεξέταση-των-τελών-κοιμητηρίων-πρ-36453

Επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής για τα τέλη Κοιμητηρίου ζητεί από τη δημοτική αρχή Βόλου ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας Κώστας Χαλέβας.

Με ανοιχτή επιστολή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, ο κ. Χαλέβας αναφέρεται ειδικά στο κόστος που επιβαρύνονται οι δημότες όταν γίνεται δοκιμαστική εκταφή και βρεθούν στη δυσάρεστη θέση αναγκαστικής συνέχισης της παραμονής των νεκρών στο κοιμητήριο για περισσότερα από τα τρία προβλεπόμενα χρόνια.

«Όταν η παραμονή του εκλιπόντος συνεχίζεται πέρα της τριετίας για τους εύλογους λόγους αδυναμίας της εκταφής, κανένας συμπολίτης μας δεν πρέπει να επιβαρύνεται ούτε και με το ελάχιστο ποσό των εξήντα (60) ευρώ ετησίως, διότι ακόμη και αυτή η επιβάρυνση αποτελεί ένα άδικο και παράλληλα δυσβάστακτο τέλος», και προτείνει «κανένας συμπολίτης να μην επιβαρύνεται με κανένα πρόσθετο άδικο τέλος για την εξτρά παραμονή που θα προκύψει μετά από την αδυναμία εκταφής η οποία επιβεβαιώνεται με δοκιμαστική εκταφή».

Παράλληλα προτρέπει όλους όσοι πραγματικά δεν έχουν ουσιαστικό οικονομικό πρόβλημα από τη μέχρι σήμερα αδικαιολόγητη επιβάρυνση που προκύπτει από την αναγκαστική παράταση εκταφής, το ποσό επιβάρυνσης που μέχρι σήμερα προέκυπτε να το δωρίζουν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, όπως ανακοινώνει ότι προτίθεται να πράξει και ο ίδιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου