ΤΟΠΙΚΑ

Με το βλέμμα στις δημοτικές εκλογές ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ

με-το-βλέμμα-στις-δημοτικές-εκλογές-ο-τ-37497

Το πλαίσιο των συμμαχιών ενόψει των δημοτικών εκλογών βρέθηκε στο επίκεντρο της προχθεσινής συνεδρίασης της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, παρουσία του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας Νίκου Σκορίνη, που είναι υπεύθυνος για τον νομό Μαγνησίας.

Όπως έγραφε και πριν από λίγες μέρες ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ -και επιβεβαιώνεται-, ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται στις συνεργασίες ενόψει των επερχόμενων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, θέτοντας ως «κορωνίδα» την απλή αναλογική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατεύθυνση αυτή θα επιδιωχθεί να γίνουν επαφές με συλλογικότητες και άλλες κινήσεις που δρούνε στον χώρο της αριστεράς. Επίσης παρά το γεγονός ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει ταχθεί κατά της απλής αναλογικής, σε τοπικό επίπεδο αυτό που τονίστηκε είναι πως θα αναζητηθεί επαφή τοπικά το αμέσως επόμενο διάστημα με τη Γραμματεία του νέου πολιτικού φορέα, προκειμένου να διερευνηθεί αν μπορεί να υπάρξει «πολιτική όσμωση».

Επισημάνθηκε επίσης πως το κύριο βάρος θα δοθεί στον Δήμο Βόλου, που είναι η πρωτεύουσα του νομού. Επίσης ξεκαθαρίστηκε πως στην παρούσα φάση αυτό που πρέπει να είναι κυρίαρχο, είναι η αναζήτηση συμμάχων που θα συγκλίνουν στη διαμόρφωση ενός κοινού πολιτικού πλαισίου, και εφόσον υπάρξει διάθεση συνεργασίας θα γίνει συζήτηση και για πρόσωπα.

Όσον αφορά εξάλλου τις περιφερειακές εκλογές, αυτό που φέρεται να επισήμανε ο κ. Νίκος Σκορίνης είναι ότι επειδή η μάχη θα είναι καθαρά πολιτική, οι επιλογές θα γίνουν κεντρικά από την Κουμουνδούρου.

Με δεδομένο πάντως ότι στις τελευταίες δημοτικές εκλογές τον Μάιο του 2014 δεν επεχείρησε τα απαιτούμενα ανοίγματα, αρνούμενη να συνεργαστεί με πρόσωπα που θα εξασφάλιζαν μία πιο δυναμική παρουσία των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων στον χώρο της Αυτοδιοίκησης στον δήμο Βόλου αλλά και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, αυτό που θεωρείται σχεδόν βέβαιο είναι ότι η πολιτική προσπάθεια θα επικεντρωθεί στην αναζήτηση συμμαχιών ακόμη και με επικεφαλής συνδυασμού εκτός των στενών κομματικών ορίων.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου