ΤΟΠΙΚΑ

Ενδιάμεσες εκπτώσεις στην αγορά του Βόλου

ενδιάμεσες-εκπτώσεις-στην-αγορά-του-β-38795

Σε ρυθμούς ενδιάμεσων εκπτώσεων εισέρχεται η τοπική αγορά από 1 έως 10 Μαΐου με την ελπίδα της ανάκαμψης, σε μια περίοδο κατά την οποία επικρατεί μεγάλος προβληματισμός στον εμπορικό κόσμο, λόγω της μειωμένης κίνησης του πρώτου τετραμήνου του 2018.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Προαιρετική θα είναι εξάλλου η λειτουργία της τοπικής αγοράς την Κυριακή 6 Μαΐου, με τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου και Νέας Ιωνίας να προσανατολίζεται στην κατεύθυνση του ωραρίου: 11 το πρωί με 4 το απόγευμα, ως πρόταση για τα καταστήματα που θα είναι ανοιχτά τη συγκεκριμένη μέρα.

Στο μεταξύ, η εικόνα της κίνησης στην τοπική αγορά είναι μάλλον απογοητευτική, με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, Απόστολο Οντόπουλο, να αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «από τα μέσα Ιανουαρίου η κίνηση είναι υποτονική, ρευστό δεν υπάρχει, οι αγορές είναι μειωμένες και γενικότερα υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα». Ο ίδιος προσθέτει ότι «η εικόνα είναι χειρότερη σε σχέση με πέρυσι», ενώ χαρακτηρίζει «καταστροφικό το πρώτο τετράμηνο», τονίζοντας ότι όλοι οι έμποροι είναι πολύ προβληματισμένοι.

Η άποψη των εμπόρων, οι οποίοι ζητούν την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων, αποτυπώνεται στη δήλωση του προέδρου: «Θεωρούμε ότι γενικά τα δεκαήμερα δεν λειτουργούν ευεργετικά για την αγορά, και ζητούμε την κατάργησή τους, διότι με βάση τα δεκαήμερα άλλαξε ο νόμος και έχουν απελευθερωθεί οι προσφορές και οι εκπτώσεις. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε σε ένα μόνιμο καθεστώς εκπτώσεων, το οποίο υφίσταται στο πλαίσιο του ανταγωνισμού των μεγάλων επιχειρήσεων».

Ο προβληματισμός των εμπόρων αυξάνεται διαρκώς λόγω της διαρκούς μείωσης που σημειώνεται στην καθημερινή κίνηση και τους τζίρους των καταστημάτων, με την κατάσταση να καθίσταται πλέον δύσκολη για μικρές αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις. «Γενικότερα, δεν υπάρχει κίνηση στην τοπική αγορά και αν κάποιος παρατηρήσει την κίνηση που σημειώνεται από το πρωί μέχρι το βράδυ τις καθημερινές, θα διαπιστώσει ότι ο κόσμος είναι σαφώς μειωμένος σε σχέση με παλαιότερα έτη. Δεν υπάρχει ούτε η ανάλογη ψυχολογία στους καταναλωτές, ούτε έχουν χρήματα», επισημαίνει ο κ. Οντόπουλος.

Το μήνυμα που απευθύνει στους καταναλωτές κλείνοντας ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας, αποτυπώνεται στη φράση: «Στηρίζουμε την τοπική μας οικονομία, και κρατάμε τα χρήματα στον τόπο μας, για να υπάρχει μέλλον στον τόπο μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου