ΤΟΠΙΚΑ

500 επαγγελματίες υγείας επιμορφώνονται στο Φεστιβάλ Εκπαίδευσης του Νοσοκομείου

500-επαγγελματίες-υγείας-επιμορφώνοντα-38901

Ξεκίνησαν χθες οι εργασίες του πενθήμερου Φεστιβάλ Εκπαίδευσης που πραγματοποιείται στο Νοσοκομείο Βόλου για πρώτη φορά, και έχει στόχο την επιμόρφωση των επαγγελματιών υγείας που απασχολούνται στο ΕΣΥ αλλά και στον ιδιωτικό τομέα.

Στο ασφυκτικά γεμάτο από νοσηλευτές κυρίως αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Βόλου, χθες όσοι συμμετείχαν στις εργασίες της πρώτης μέρας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις διαλέξεις που έγιναν καθώς και να ενημερωθούν για τη διαδικασία πρώτων βοηθειών και την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) από μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Πηγή έμπνευσης για τη διοργάνωση του φεστιβάλ ήταν η ομάδα εκπαίδευσης που έχει συσταθεί στο ίδρυμα. Πρόκειται για μια σύγχρονη σκεπτόμενη ομάδα η οποία έχει στόχο την ενίσχυση του προγράμματος εκπαίδευσης και εξωστρέφειας του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες ο διοικητής του ΓΝΒ, Ματθαίος Δραμητινός, μέχρι και την Παρασκευή στις εργασίες του «Φεστιβάλ Εκπαίδευσης» θα συμμετάσχουν γιατροί, ομάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ, ομάδα από το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, στρατιωτικοί γιατροί, ο διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου (που θα μιλήσει για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο), μέλη της παραολυμπιακής ομάδας κλπ.

Χαιρετισμό στη χθεσινή έναρξη των εργασιών απηύθυνε και ο διοικητής της ΥΠΕ Θεσσαλίας, κ. Νέστορας Αντωνίου, καθώς επίσης και οι πρόεδροι της Ενωσης Γιατρών και του Σωματείου Εργαζομένων, κ.κ. Παύλος Μαλινδρέτος και Κώστας Μηνδρινός αντίστοιχα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου