ΤΟΠΙΚΑ

Αντιμνημονιακός ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς για την ΑΔΕΔΥ

αντιμνημονιακός-ο-εορτασμός-της-πρωτ-39984

Κάλεσμα στο δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο να συμμετέχει μαζικά στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς την επόμενη Τρίτη, καθώς επίσης και στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνεται την ίδια μέρα στις 10 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας, απευθύνει το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στο Βόλο.

Η απεργιακή συγκέντρωση γίνεται από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Βόλου, ενώ μετά την ομιλία θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατάθεση στεφάνων στη διασταύρωση των οδών Δημητριάδος με Αγ. Νικολάου, στο ύψος των ΕΛΤΑ Βόλου.

Σύμφωνα με το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ «εκατόν τριάντα δυο χρόνια μετά το Σικάγο στην Ελλάδα του 2018, οι εργαζόμενοι ζουν τη βαρβαρότητα της πιο σκληρής επίθεσης. Κεφάλαιο και αγορές, τρόικα και μνημονιακές κυβερνήσεις θέλουν να μηδενίσουν το κοντέρ των κατακτήσεων και να επαναφέρουν τους εργαζόμενους στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα. Ο καπιταλισμός, με την άγρια λιτότητα και φορολεηλασία, τις περικοπές των κοινωνικών δαπανών, την κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, τις ομαδικές απολύσεις και την ανεργία, με ή χωρίς το μανδύα των μνημονίων, χτίζει τη γη της επαγγελίας για το κεφάλαιο και ανοίγει τις πύλες της κόλασης για τους εργαζόμενους» σημειώνει το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων.

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται επίσης επίκληση των δυσμενών συνεπειών, που έχουν υποστεί οι δημόσιοι υπάλληλοι εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών, με το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ συνεχίζοντας να επισημαίνει: «Η Κυβέρνηση αυτές τις μέρες σχεδιάζει και συζητά με την Τρόικα να δώσουν το τελειωτικό μνημονιακό χτύπημα στις συντάξεις και συνολικά στο Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, μετατρέποντας αυτές σε βοήθημα. Συζητά και ‘’παζαρεύει’’ την μείωση του αφορολόγητου βάζοντας όλο το λαό να πληρώσει κι άλλους φόρους.

Η νέα φορολογική επιδρομή, με τη δραματική μείωση του αφορολόγητου οδηγεί στη φτωχοποίηση και στην καταστροφή εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, μικρομεσαίους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.

Εμείς, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, μαζί μ’ όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, νέους, καλούμαστε να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι, να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας, να σταματήσουμε την καταστροφή στην οποία μας οδηγούν. Καλούμαστε να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές της Κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου» καταλήγει το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου