ΤΟΠΙΚΑ

Σκωτσέζικο ντους για τους λατόμους του Πηλίου

σκωτσέζικο-ντους-για-τους-λατόμους-το-40362

Σε χρόνιο σκωτσέζικο ντους υποβάλλονται οι λατόμοι του Νοτίου Πηλίου, που επί τρία σχεδόν χρόνια είναι χωρίς δουλειά. Από τότε που κατέβηκαν οι μπάρες στα λατομεία, ακούνε συνεχώς δεσμεύσεις ότι είναι θέμα χρόνου να επιστρέψουν στο μεροκάματο, και όλο μένουν εκτός…

Την Τρίτη, στο Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου πρόκειται να εγκριθεί η σύναψη σύμβασης απευθείας μίσθωσης με τους λατόμους της περιοχής Καλαμακίου. Ο λατομικός χώρος στο Καλαμάκι έχει αδειοδοτηθεί περιβαλλοντικά και η υπογραφή της σύμβασης σηματοδοτεί και την επιστροφή των επαγγελματιών στο μεροκάματο. Όμως… υπάρχουν εκκρεμότητες πριν ανοίξει ο χώρος, καθώς απαιτείται μεταξύ άλλων η οριοθέτηση του λατομείου, διαδικασία που είναι άγνωστο πόσο χρονοβόρα θα είναι.

Σημειώνεται ότι από τον περασμένο Ιανουάριο, ο αντιδήμαρχος Μιλτ. Παπαδημητρίου μιλούσε για την υπογραφή του συμβολαίου με τους λατόμους. Σύμφωνα με τον τότε σχεδιασμό, τα λατομεία στο Καλαμάκι θα άνοιγαν αρχές Μαρτίου.

Πλέον το άνοιγμα των λατομείων στο Καλαμάκι μετατίθεται χρονικά, δοκιμάζοντας τις αντοχές των 60 περίπου οικογενειών που ζουν από αυτή τη δραστηριότητα.

Μόλις ανοίξει το λατομείο στο Καλαμάκι, στη θέση Χορεύτρα, αναμένεται να… πάρουν σειρά και τα άλλα δύο: του Νεοχωρίου όπου εκκρεμούσε η έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, και της Συκής, που για να πάρει άδεια θα πρέπει να ολοκληρωθεί η οριοθέτηση του ρέματος και στη συνέχεια να γίνει αποκατάσταση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου