ΤΟΠΙΚΑ

Στον «αέρα» η ΔΕΥΑΜΒ: «Μπλόκο» σε όλους τους λογαριασμούς της

στον-αέρα-η-δευαμβ-μπλόκο-σε-όλους-40490

Σκληρό “πόκερ” από την ΕΡΓΗΛ σε βάρος της πόλης του Βόλου και της ΔΕΥΑΜΒ. Πριν συζητηθεί σήμερα στο Πρωτοδικείο Βόλου η αίτηση αναστολής της ΔΕΥΑΜΒ κατά της απόπειρας της ΕΡΓΗΛ να εισπράξει επιταγή πληρωμής 9 εκατ. ευρώ, για εργασίες που ουδέποτε εκτέλεσε, όπως αποδεικνύεται και από την πραγματογνωμοσύνη που διενήργησε το ΤΕΕ, η Εταιρεία προχώρησε με μία κίνηση που ουσιαστικά τινάζει στον “αέρα” τη λειτουργία της ΔΕΥΑΜΒ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του taxydromos.gr, η ΕΡΓΗΛ με αίτησή της, πριν την συζήτηση της αίτησης αναστολής σήμερα στο Πρωτοδικείο, δέσμευσε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ.

Στους διαδρόμους των δικαστηρίων του Βόλου, έξω από το γραφείο του Προέδρου Πρωτοδικών, βρίσκονταν συγκεντρωμένοι πάρα πολλοί εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ, σύσσωμη η δημοτική Αρχή του Βόλου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Βόλου, Μαργ. Πατσιαντάς, η επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας, Νατάσσα Οικονόμου, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Τέλης Δουλόπουλος και Θ. Κλημόπουλος και ο πρώην Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης. Στο χώρο των Δικαστηρίων βρέθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΗΛ, με τον οποίο ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος είχε φραστικό επεισόδιο.

Η αίτηση αναστολή της ΔΕΥΑΜΒ επί του αιτήματος της ΕΡΓΗΛ που διεκδικεί 9 εκατ. ευρώ από την Επιχείρηση συζητήθηκε το μεσημέρι στο Πρωτοδικείο και η απόφαση αναμένεται εντός 48 ωρών.

Η ΔΕΥΑΜΒ εκπροσωπήθηκε από τρεις δικηγόρους τους κ.κ. Γ. Καραγκιόζο, Γ. Σινέλη και Χρ. Στρατηγόπουλο και οι εργαζόμενοι της Επιχείρησης από τον κ. Στ. Καραγιώργο.

Αμέσως μετά τη συζήτηση της αίτησης της ΔΕΥΑΜΒ, ο Δήμαρχος Βόλου σε δηλώσεις του επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί της Επιχείρησης έχουν δεσμευτεί από την ΕΡΓΗΛ. Επιπλέον, ο κ. Μπέος επεσήμανε η Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ θα κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να αρθεί η δέσμευση των λογαριασμών της Επιχείρησης και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της Επιχείρησης και η συνέχιση της εκτέλεσης των έργων.

“Η ΕΡΓΗΛ δεν πάρει ούτε ένα ευρώ από την ΔΕΥΑΜΒ. Αυτά τα χρήματα είναι χρήματα των δημοτών και θα δώσουμε αγώνα γι αυτό”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά, ενώ εξαπέλυσε επίθεση προς όσους -δημοτικούς σύμβουλους και εκπροσώπους Επιτροπών Πολιτών- δεν βρέθηκαν σήμερα στα Δικαστήρια για να στηρίξουν τον αγώνα της ΔΕΥΑΜΒ κατά των αξιώσεων της ΕΡΓΗΛ, που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη λειτουργία της Επιχείρησης

Η Διοίκηση της ΟΕΒΕΜ στηρίζει την ΔΕΥΑΜΒ

Από την Διοίκηση της ΟΕΒΕΜ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Μαγνησίας με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που αφορούν την δικαστική διαμάχη του Δήμου Βόλου και της ΔΕΥΑΜΒ με την εταιρεία ΕΡΓΗΛ θα θέλαμε να δηλώσουμε την στήριξη μας προς τον αγώνα που δίνει ο Δήμος Βόλου και η ΔΕΥΑΜΒ, για την οριστική λύση της χρόνιας διαμάχης με την εταιρεία ΕΡΓΗΛ προς όφελος των πολιτών του Δήμου Βόλου.

Με όπλο της η ΔΕΥΑΜΒ την πραγματογνωμοσύνη που διεξήγαγε το ΤΕΕ στο έργο που η ΕΡΓΗΛ έχει παραδώσει, και με πρώτο μέλημα την προάσπιση των συμφερόντων και κατ’ επέκταση των χρημάτων των πολιτών του Δήμου Βόλου δίνεται ένας αγώνας που πρέπει να βρει όλη την πόλη συμπαραστάτες, με ενεργή παρουσία και συμμετοχή.

Πάνω από όλους και όλα είναι η πόλη που μας ενώνει!”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου