ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτιά για το «αξιον εστί»

πρωτιά-για-το-αξιον-εστί-40544

Το «άξιον εστί» είναι περήφανο για τα επιτεύγματα των μαθητών του, οι οποίοι συμμετείχαν στον διαγωνισμό «Our Future City» καταφέρνοντας να κερδίσουν την πρώτη θέση στην κατηγορία 7-12 ετών. Ο διαγωνισμός αυτός διοργανώθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο από το British Council επίσημου φορέα εξετάσεων του πανεπιστημίου Cambridge και οι μαθητές του «άξιον εστί» κέρδισαν την πρώτη θέση στην Ελλάδα.

Πρόκειται για έναν εκπαιδευτικό διαγωνισμό στον οποίο παίρνουν μέρος σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ευρώπη, τα οποία ανήκουν στο πρόγραμμα συνεργασίας Addvantage.

Οι μαθητές του «άξιον εστί» από την προσχολική ηλικία (Παιδικός Σταθμός- Νηπιαγωγείο) έρχονται σε επαφή με ένα επιστημονικά τεκμηριωμένο σχέδιο αναδυόμενου πολυγραμματισμού, όπου εισάγεται σταδιακά μια γλωσσοπαιδαγωγική προσέγγιση με μαθησιακό υλικό κατάλληλο για τους μικρούς μαθητές του σήμερα που προετοιμάζονται να ανταποκριθούν στις ανάγκες του αύριο. Τα παιδιά μετέχουν βιωματικά σε δημιουργικές δραστηριότητες, παιγνιώδης γλωσσικές ασκήσεις και σε οικείες διασκεδαστικές περιστάσεις επικοινωνίας, οι οποίες στοχεύουν στην ανάπτυξη της συλλογικής κοινωνικής συνείδησης και στην αφύπνιση της επίγνωσης ότι ανήκουν σε έναν κόσμο όπου η γνώση της Αγγλικής γλώσσας είναι απαραίτητο εργαλείο για την κάλυψη κοινωνικών και προσωπικών αναγκών.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου, ανά ομάδες, κλήθηκαν να επινοήσουν και να αφηγηθούν μια ιστορία, η οποία λαμβάνει χώρα στον Βόλο του μέλλοντος. Η ομάδα που έφερε το πρώτο βραβείο δημιούργησε τις δικές της ζωγραφιές ξεδιπλώνοντας έξυπνα τη φαντασία και τη δημιουργικότητά της, ηχογραφώντας μια ιστορία με ήρωα τον Alex, ο οποίος αφού περιπλανιέται ανάμεσα σε φουτουριστικά κτίρια και εργοστάσια ορόσημα για την κοινωνία του Βόλου (εργοστάσιο τσιμέντου ΑΓΕΤ, γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ και τη γνωστή βιομηχανία ποτών και αναψυκτικών ΕΨΑ) φτάνει έξω από την είσοδο μιας άλλης διάστασης, όπου κυριαρχεί το χρώμα, ο ήλιος αλλά και πλούσιες λιχουδιές για όλα τα παιδιά του κόσμου.

Το μήνυμα λοιπόν των παιδιών είναι πως όσα χρόνια και αν περάσουν και όσα προβλήματα και αν υπάρξουν, πάντα θα υπάρχει ο μαγικός κόσμος των παιδιών που θα μας χαρίζει ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον.

Η ομάδα που προκρίθηκε και η εργασία της αποστάλθηκε στον διαγωνισμό, προέρχεται από τους μαθητές της Ε’ τάξης του δημοτικού σχολείου «άξιον εστί», η οποία και έλαβε την πρώτη θέση ανάμεσα σε 74 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα.

Η διεύθυνση του σχολείου απευθύνει συγχαρητήρια στους μαθητές που διακρίθηκαν: Αννα-Μαρία Φλίσκα, Γαβριέλα Σαραφίδη, Λευτέρη Σαμιώτη, Οθωνα Μανώλη, Φώτη Φλίσκα και στην εκπαιδευτικό της Αγγλικής γλώσσας Μαρίνα Παπαϊωάννου.

Η προσπάθεια της ομάδας δεν σταματάει εδώ, συνεχίζεται και στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού «Our Future City», διεκδικώντας το Regional Award, διαγωνιζόμενη με τις νικήτριες ομάδες άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ελπίζοντας η Ελλάδα να κατακτήσει την πρώτη θέση στο βραβείο κοινού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου