ΤΟΠΙΚΑ

Ευ. Καπραβέλος: Δύναμη αποτροπής η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών

ευ-καπραβέλος-δύναμη-αποτροπής-η-32η-τα-40570

Το μήνυμα ότι η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών αποτελεί δύναμη αποτροπής έστειλαν σήμερα οι πεζοναύτες στην εκδήλωση τιμής του προστάτη του Στρατού Ξηράς Αγ. Γεωργίου. Η εκδήλωση μέσα στο Στρατόπεδο Γεωργούλα φέτος είχε και επιπλέον συμβολικό χαρακτήρα, καθώς η 32η Ταξιαρχία συμπληρώνει 30 χρόνια από την ίδρυσή της στον Βόλο.

Στη σκιά της παρατεταμένης κράτησης των δύο ελλήνων στρατιωτικών στις Τουρκικές Φυλακές, ο κ. Ευάγγελος Παπαδόπουλος ταξίαρχος Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Βόλου και διοικητής της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, σε δηλώσεις του υπογράμμισε, ότι η σκέψη όλων είναι στα δύο μέλη του Στρατού Ξηράς που είναι φυλακισμένοι στις φυλακές της Τουρκίας, στην οικογένεια του σμηναγού που έπεσε ανοιχτά της Σκύρου και στις οικογένειες όλων των αθάνατων νεκρών. «Απ’ αυτούς παίρνουμε θάρρος και δύναμη και θέλουμε να διαβεβαιώσουμε όλους ότι η Ταξιαρχία Πεζοναυτών είναι μια σημαντική δύναμη αποτροπής και είναι έτοιμη να εκτελέσει την αποστολή της, όταν και όπου απαιτηθεί, με μοναδικό σκοπό τη νίκη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπαδόπουλος ερωτηθείς αν η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών γιορτάζει τα τελευταία της γενέθλια στο Βόλο, επισήμανε πως η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία θα λάβουν τις αποφάσεις που πρέπει και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη διαχρονική πορεία της, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων, ότι συγκροτήθηκε τον Απρίλιο του 1988, με έδρα το στρατόπεδο Γεωργούλα, ως μετεξέλιξη του 32ου Συντάγματος Πεζικού, το οποίο οργανώθηκε το 1913.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο κ. Ευστάθιος Καπραβέλος, επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, που κατάγεται από το Λαύκο Ν. Πηλίου. Σε δηλώσεις του εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά που βρέθηκε ξανά μετά από 24 χρόνια αφότου αποστρατεύτηκε από τα καθήκοντα του Αρχηγού ΓΕΣ στο Στρατόπεδο Γεωργούλα. «Πάντα είμαι κοντά στην Ταξιαρχία Πεζοναυτών και χαίρομαι που σήμερα είμαι σε ανθρώπους που πιστεύουν και είναι αφοσιωμένοι σ’ αυτό που κάνουν και βλέπουν πολύ μακρύτερα για την αποτροπή και την άμυνα από πολλούς», σημείωσε ο ίδιος.

Όταν εξάλλου του ζητήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο μετακίνησης της Ταξιαρχίας από τον Βόλο, ο κ. Ε. Καπραβέλος διατύπωσε την άποψη ότι η αναδιοργάνωση είναι σωστή και ότι οι ιθύνοντες του στρατεύματος έχουν όλα τα κριτήρια και θα δώσουν την καλύτερη λύση.

Στην εκδήλωση αναγνώστηκε επίσης η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή, στην οποία μεταξύ άλλων τονίζεται: «Σκοπός της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας δεν είναι να διεξάγουν πόλεμο, αλλά αν απαιτηθεί και απειληθεί η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, ο Ελληνικός Στρατός, στο πλαίσιο της διακλαδικής συνέργειας, είναι ικανός να καταστρέψει κάθε επίδοξο επιβολέα. Προτεραιότητα είναι η διατήρηση της μαχητικής ικανότητας του Στρατού και η διαμόρφωση της δυναμικής που θα επιτρέψει τη μετεξέλιξή του, ώστε να ανταποκριθεί στις μελλοντικές προκλήσεις».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου