ΤΟΠΙΚΑ

Ραντεβού στα δικαστήρια για να μην «τιναχθεί στον αέρα» η ΔΕΥΑΜΒ

ραντεβού-στα-δικαστήρια-για-να-μην-τι-41058

Ραντεβού στα δικαστήρια για σήμερα στις 2 το μεσημέρι δίνουν η ΔΕΥΑΜΒ, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, η δημοτική αρχή του Βόλου ώστε να υπερασπιστούν την ίδια την ύπαρξη και τη συνέχιση της λειτουργίας της τοπικής επιχείρησης ύδρευσης- αποχέτευσης.

Ο Δήμος Βόλου έχει απευθύνει κάλεσμα και στο πολιτικό προσωπικό και τους πολίτες να στηρίξουν με την παρουσία τους σήμερα στα δικαστήρια τη ΔΕΥΑΜΒ και την αίτηση αναστολής κατά της απόπειρας της ΕΡΓΗΛ να εισπράξει επιταγή πληρωμής 9 εκ. ευρώ, που κατέθεσε, για εργασίες που ουδέποτε εκτέλεσε, όπως αποδεικνύεται και από την πραγματογνωμοσύνη που διενήργησε το ΤΕΕ.

Η δίκη αυτή έρχεται τρεις μόλις ημέρες μετά την εκδίκαση αγωγής της ΔΕΥΑΜΒ κατά του ίδιου εργολάβου, στο Εφετείο Λάρισας, όπου μάλιστα ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος προανήγγειλε ότι με βάση νέα στοιχεία που προέκυψαν θα κατατεθεί μήνυση κατά των υπευθύνων της ΕΡΓΗΛ.

Στην πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής του Βόλου για συστράτευση και συμπαράσταση στη σημερινή εκδίκαση, με την παρουσία στα Δικαστήρια του Βόλου, ανταποκρίθηκαν ήδη οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου τους αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «Πρέπει να αποτελέσει η παρουσία μας ακόμη ένα εμπόδιο απέναντι στις αρπακτικές διαθέσεις της ΕΡΓΗΛ, που θέτουν σε κίνδυνο δεκάδες θέσεις εργασίας, την συνέχιση της λειτουργίας της ΔΕΥΑΜΒ και τα συμφέροντα της πόλης»

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση του Δήμου Βόλου, μεταξύ άλλων, τονίζονταν και τα εξής: «Στον άνισο και δύσκολο αυτό αγώνα κατά της διαπλοκής, η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος καλούν όλους τους πολίτες να δώσουν τη στήριξή τους ώστε τα αρπακτικά που εμφανίζονται με τη μορφή εργολαβικής εταιρείας να μην πλουτίσουν, άδικα και παράνομα, σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, επειδή εκμεταλλεύονται τα τραγικά λάθη και τις εγκληματικές παραλείψεις κάποιων.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι και οι εκπρόσωποι του λαού, από όποια θεσμική θέση κι αν βρίσκονται, θα εγκαταλείψουν, επιτέλους, τη σιγή και την αποχή που μέχρι σήμερα τηρούν και θα ταχθούν με το μέρος του δικαίου και της νομιμότητας.

Κάθε αδράνεια, κάθε εφησυχασμός θα οδηγήσουν σε καταστροφικές συνέπειες την επιχείρηση-κτήμα του λαού του Βόλου, και συνεπώς είναι ανεπίτρεπτη και αναλόγως θα αντιμετωπιστεί από τους ίδιους τους πολίτες».

Την αίτηση αναστολής εκτελέσεως με αίτημα προσωρινής διαταγής και ανακοπή κατά του απογράφου και της επιταγής προς εκτέλεση με την οποία η ΕΡΓΗΛ διεκδικεί ποσό 9.209.772,94 ευρώ, κατέθεσε την περασμένη Πέμπτη η ΔΕΥΑΜΒ δια των νομικών της συμβούλων, Γιάννη Καραγκιόζου και Χρήστου Στρατηγόπουλου. Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει προσδιοριστεί για τις 14 Ιουνίου, για σήμερα όμως στις 2 το μεσημέρι έχει προσδιοριστεί η συζήτηση του αιτήματος προσωρινής διαταγής.

Σε ό,τι αφορά το απόγραφο της ΕΡΓΗΛ, η ΔΕΥΑΜΒ στην αίτηση αναστολής πέρα από τυπικά νομικά θέματα θέτει και ζητήματα ουσίας: η ΕΡΓΗΛ διεκδικεί ποσό για εργασίες που δεν εκτέλεσε, θέτοντας σε κίνδυνο την βιωσιμότητα της ίδιας της ΔΕΥΑΜΒ. Σε περίπτωση που προχωρήσει σε κατασχέσεις λογαριασμών θα διακοπεί η εύρυθμη λειτουργία της ΔΕΥΑΜΒ και άρα η λειτουργία των εγκαταστάσεων ύδρευσης και αποχέτευσης κάτι που συνιστά μείζον κοινωνικό ζήτημα. Επιπλέον, η ΔΕΥΑΜΒ έχει βάσιμες ελπίδες για την δικαίωσή της στο Εφετείο Λάρισας και σε περίπτωση που η υπόθεση λήξει αισίως δεν διασφαλίζει κανείς ότι θα μπορέσει να πάρει πίσω τα χρήματα από την ΕΡΓΗΛ που δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομά της.

Στη ΔΕΥΑΜΒ υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για τη δικαστική εξέλιξη της αίτησης αναστολής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου