ΤΟΠΙΚΑ

Λ. Αυγενάκης: Η ΝΔ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση της χώρας

λ-αυγενάκης-η-νδ-θα-είναι-η-επόμενη-κυβ-41571

Τη βεβαιότητα πως η Νέα Δημοκρατία θα είναι η επόμενη αυτοδύναμη κυβέρνηση πολύ σύντομα, όποτε και αν προκηρυχθούν εθνικές εκλογές εξέφρασε σήμερα το απόγευμα από τον Βόλο, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος προήδρευσε στη Νομαρχιακή συνέλευση της ΝΟΔΕ Μαγνησίας στο Volos Palace, στην τελική ευθεία για τις εσωκομματικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 13 Μαϊου σε όλη τη χώρα.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, προέβη στην εκτίμηση πως ως το φθινόπωρο του 2018 η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές, επισημαίνοντας πως «το κόμμα βρίσκεται σε εκλογική ετοιμότητα».Τόνισε ότι η ΝΔ στοχεύει στην αυτοδυναμία για την οποία εργάζεται συστηματικά, αν και όπως ανέφερε, αμέσως μετά τις εκλογές ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα θα επιδιώξει ευρείες συνεργασίες.«Απαιτείται συναίνεση σε όλα τα μεγάλα προβλήματα του τόπου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Έχοντας στο πλευρό του τον βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστο Μπουκώρο, τους άλλους πολιτευτές και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μαγνησίας Δήμο Νταόπουλο, το έργο του οποίου επιδοκίμασε λέγοντας πως η ΝΟΔΕ Μαγνησίας, συγκαταλέγεται στις αποδοτικότερες οργανώσεις της χώρας, ο Γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ αναφέρθηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Κατέστησε σαφές ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να δώσει χρίσμα στο Δήμο Βόλου και σε κανέναν μεγάλο Δήμο και διαμήνυσε ότι δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά διασπαστικά ψηφοδέλτια. Δεν απέκλεισε εξάλλου το ενδεχόμενο στήριξης υποψηφιότητας που δεν θα ανήκει απαραίτητα στο κόμμα της ΝΔ, εφόσον κριθεί ότι συγκεντρώνει τη θετική ψήφο της τοπικής κοινωνίας, όπως είπε.

Τον Γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ καλωσόρισε ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρ. Μπουκώρος, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη συνεισφορά του κ. Λ. Αυγενάκη στη θετική πορεία της ΝΔ, η οποία όπως είπε, αποτυπώνεται ξεκάθαρα στις δημοσκοπήσεις και εξέφρασε τη σιγουριά του πως πολύ σύντομα η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές και ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης θα γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας. Σύντομο καλωσόρισμα απηύθυναν και οι πολιτευτές.

Αναφερόμενος στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο γραμματέας της ΝΔ υποστήριξε πως είναι «αδιανόητο μια κυβέρνηση να προσπαθεί να καθορίσει τον χρόνο διεξαγωγής τους», ενώ δήλωσε κατηγορηματικά πως «η ΝΔ δεν θα επιτρέψει την “μπαχαλοποίηση” του χώρου της Αυτοδιοίκησης και πως ακόμα κι αν ο νόμος της απλής αναλογικής ψηφιστεί στη βουλή, αυτός θα ακυρωθεί από την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ».

Ο Γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, λέγοντας πως «καλύτερο για τον τόπο είναι να γίνουν άμεσα εθνικές εκλογές, για να φύγει», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «η χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης, με τους δυο κυβερνητικούς εταίρους να αλληλοεκβιάζονται και με τον τρόπο αυτό να οδηγούν τη χώρα στον γκρεμό» ενώ επισήμανε πως μετά τον Αύγουστο η χώρα οδεύει σε ένα τέταρτο μνημόνιο,

Μιλώντας για τα εθνικά θέματα, ο κ. Αυγενάκης επισήμανε στη ΝΔ «φοράμε την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας όταν πρόκειται για εθνικά ζητήματα» και έσπευσε να επιτεθεί στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καταλογίζοντας επικίνδυνους χειρισμούς, τόσο στα ελληνοτουρκικά καθώς και στο Σκοπιανό.

Αναφερόμενος στις εσωκομματικές εκλογές της 13ης Μαΐου, ο Γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ είπε πως «αυτές διεξάγονται με τον τρόπο που ορίζει το νέο καταστατικό του κόμματος», ενώ σημείωσε πως «ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είναι απολύτως προσηλωμένος στις κομματικές διαδικασίες».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου