ΤΟΠΙΚΑ

Αύξηση 5% στους εθελοντές αιμοδότες

αύξηση-5-στους-εθελοντές-αιμοδότες-42420

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Αλληλεγγύη» για ενίσχυση των δράσεων που υλοποιούνται, και η εγγραφή νέων μελών η οποία μεταφράστηκε σε αύξηση 5% τον προηγούμενο μήνα, έναντι του αντίστοιχου περσινού.

Στο μεταξύ, οι προσπάθειες συνεχίζονται και διευρύνονται σε περιφερειακό επίπεδο, με απολογισμό δράσης 80 φιάλες τον περασμένο μήνα και 40 επιπλέον στην επιτυχημένη, κατά γενική ομολογία, εξόρμηση που πραγματοποιήθηκε προχθές στο ΕΠΑΛ Αλμυρού, με τη συμμετοχή του τοπικού συλλόγου επαγγελματιών.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας, Ιγνάτιος Γελαγώτης, υπογράμμισε την πολύ μεγάλη ανταπόκριση διδασκόντων, γονέων, μαθητών αλλά και επαγγελματιών, οι οποίοι προσέφεραν αίμα για την κάλυψη των πολυεπίπεδων αναγκών που υπάρχουν.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις δράσεις που προγραμματίζονται με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη που είναι η 14η Ιουνίου, αλλά και τις εξορμήσεις σε περιφέρεια και νησιά που συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

«Είναι ικανοποιητική η ποσότητα αίματος που συγκεντρώθηκε, αλλά στόχος μας είναι να προστίθενται διαρκώς καινούργια μέλη στη λίστα των εθελοντών αιμοδοτών, και κυρίως νέοι άνθρωποι, για να ενισχύσουν την προσπάθεια», είπε.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου