ΤΟΠΙΚΑ

Περισσότεροι από 250 Ρομά στο θρανίο

περισσότεροι-από-250-ρομά-στο-θρανίο-42644

Καρπός του προγράμματος «Ενταξη και εκπαίδευση των παιδιών Ρομά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας» ήταν η εκδήλωση που θα πραγματοποιήθηκε χθες στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της οποίας υπογραμμίστηκε ότι οι εγγραφές μαθητών Ρομά ξεπερνούν τις 250 στο δημοτικό σχολείο.

Τα παραπάνω ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Χρήστος Γκόβαρης, καθηγητής διαπολιτισμικής εκπαίδευσης στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ σημείωσε ότι περισσότερα από 35 παιδιά Ρομά πηγαίνουν στο γυμνάσιο. Παράλληλα επεσήμανε ότι απώτερος στόχος των συντελεστών είναι να καθίσουν ακόμη περισσότερα παιδιά Ρομά στο θρανίο.

Είναι προφανές ότι αποδίδει τα μέγιστα η κοινή προσπάθεια που κάνουν η τοπική Εκκλησία, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο Δήμος Βόλου (μέσω του Κέντρου Στήριξης Ρομά Αλιβερίου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ), με τη συνδρομή των διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας και των διευθυντών των σχολικών μονάδων της Μαγνησίας.

Στo πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος, το οποίο υλοποιείται από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή Χρήστο Γκόβαρη, και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο, παρουσιάστηκε χθες το CD της παιδικής χορωδίας «Δημητριάς», στην οποία συμμετέχουν μαθητές του προγράμματος.

Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήριο Οπτικοακουστικής Τεκμηρίωσης του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και τη χρηματοδότηση της εκτύπωσης και αναπαραγωγής του CD ανέλαβε η Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Μέσω της παραπάνω δράσης, αναδείχθηκε η σημασία της συνεργασίας φορέων αλλά και των παιδιών, τα οποία ερμήνευσαν τραγούδια με παραδοσιακό ηχόχρωμα συνοδευόμενα από ορχήστρα. Το μήνυμα της παραπάνω προσπάθειας αποτυπώθηκε στα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών, στον ενθουσιασμό τους και τη λαχτάρα τους για μάθηση και γνώση.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου