ΤΟΠΙΚΑ

Ανοικτή εκδήλωση από την κίνηση «Βόλου Κοινωνία» για την καύση και διαχείριση απορριμμάτων

ανοικτή-εκδήλωση-από-την-κίνηση-βόλο-42757

Ειδική εκδήλωση, ανοικτή στο κοινό, με θέμα: «καύση σκουπιδιών και διαχείριση απορριμμάτων», διοργανώνεται από την ανεξάρτητη κίνηση «Βόλου Κοινωνία».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθείστο αμφιθέατρο «Ι. ΚΟΡΔΑΤΟΥ» στο παραλιακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Αργοναυτών και Φιλελλήνων), στον Βόλο, την Παρασκευή 27 Απριλίου, ώρα 19:00.

Από την Κίνηση σχετικά με την εκδήλωση εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Το πρόβλημα της καύσης των σκουπιδιών είναι μια αυθαίρετη και επικίνδυνη ενέργεια η οποία συμβαίνει στην πόλη μας με την ανοχή της κυβέρνησης και του Δήμου Βόλου, και έχει ξεσηκώσει δικαιολογημένη θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των πολιτών.

Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, αφορά την δημόσια υγεία και την ποιότητα ζωής μας και έρχεται σαν συνέπεια της άρνησης του Δήμου Βόλου να εφαρμόσει τον εθνικό σχεδιασμό στη διαχείριση των απορριμμάτων που προβλέπεται από τον Ν.4042/12.

Η αυτοδιοικητική μας κίνηση «Βόλου Κοινωνία», στα πρώτα βήματά της αποφάσισε να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάδειξη του κρίσιμου αυτού ζητήματος, γιατί θεωρεί ότι η παράταση της απαράδεκτης κατάστασης που βιώνουμε προσβάλλει τον πολιτισμό, την πολιτική και την υγεία των παιδιών μας.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνουμε ειδική εκδήλωση με θέμα: «καύση σκουπιδιών και διαχείριση απορριμμάτων». Στην εκδήλωση αυτή κύριοι ομιλητές θα είναι:

α) Χαραλαμπίδης Νίκος, Διευθυντής του ελληνικού γραφείου της Greenpeace

β) Κυρκίτσος Φίλιππος, Dr Περιβαλλοντολόγος, Πρόεδρος Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης.

Ιδιαίτερες παρεμβάσεις θα κάνουν:

Α) Κουρτίνας Γιάννης, μέλος του συντονιστικού της κίνησής μας

Β) Εκπρόσωπος της επιτροπής αγώνα πολιτών.

Η εκδήλωση, η οποία θα είναι ανοικτή σε όλους τους πολίτες, θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο «Ι. ΚΟΡΔΑΤΟΥ» στο Παραλιακό Συγκρότημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Αργοναυτών & Φιλελλήνων ΒΟΛΟΣ) την Παρασκευή 27 Απριλίου, ώρα 19:00.

Σ’ αυτή θα κληθούν να συμμετάσχουν και να χαιρετήσουν εκπρόσωποι:

– της Περιφέρειας Θεσσαλίας

– του Δήμου Βόλου

– των Δημοτικών παρατάξεων

– του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας

– του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

– του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

– του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και

– της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας.

Στόχος μας είναι η ανάπτυξη του Βόλου να έχει μέλλον και για τούτο πρέπει να στηρίζεται στα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και όχι στην έκπτωση των Δημόσιων αξιών και της ίδιας της ζωής. Τώρα είναι η ώρα των πολιτών!!”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου