ΤΟΠΙΚΑ

Ελεύθεροι με όρους μετά τις απολογίες για το μισό κιλό χασίς

ελεύθεροι-με-όρους-μετά-τις-απολογίες-43546

Με τους περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο οικείο αστυνομικό τμήμα και εγγυοδοσίας ύψους 1.000 ευρώ αφέθηκε χθες ελεύθερο το ζευγάρι που συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου για την κατοχή μισού κιλού χασίς.

Επρόκειτο για έναν 31χρονο υπαξιωματικό του ελληνικού στρατού και μία Βολιώτισσα, ηλικίας επίσης 31ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από κοινού. Ο άνδρας κατηγορείται επιπλέον για πλαστογραφία ιατρικής γνωμάτευσης για χορήγηση ναρκωτικής ουσίας.

Το ζευγάρι οδηγήθηκε χθες συνοδεία αστυνομικών στην ανακρίτρια Βόλου και απολογήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπαξιωματικός φέρεται να υποστήριξε ότι η γυναίκα ήταν εκείνη που είχε τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στο σπίτι του, επειδή έχουν σχέση και συζούν.

Από την πλευρά της, η 31χρονη φέρεται να ισχυρίστηκε ότι κατείχε τα ναρκωτικά για προσωπική της χρήση. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι οι μεγάλες ποσότητες που εντοπίστηκαν στην οικία και κατασχέθηκαν τις φυλούσε για χάρη ενός φίλου της. Υποστήριξε τέλος ότι ο συγκατηγορούμενός της ήξερε τα πάντα για τα ναρκωτικά, καθώς διατηρούν σχέση και συγκατοικούν.

Επισημαίνεται ότι η γυναίκα είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές με παρόμοιες πράξεις. Η σύλληψη του ζευγαριού έγινε με την ακινητοποίηση της γυναίκας έξω από την οικία, καθώς οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες ότι διακινεί ναρκωτικά.

Σε σωματική έρευνα που ακολούθησε, οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή της μικρή ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και ναρκωτικά χάπια. Στη συνέχεια προχώρησαν σε έρευνα στο σπίτι όπου ζει τους τελευταίους μήνες το ζευγάρι, και εκεί οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν συνολική ποσότητα κάνναβης 650 γραμμαρίων, 65 ναρκωτικά δισκία και το ποσό των 1.525 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών. Ο άντρας συνελήφθη ενώ επέστρεφε στο σπίτι.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου